Westfriesland

C&A vertrekt uit lege Noorder Arcade in Alkmaar

Opnieuw een tegenvaller voor de eigenaren van winkelcentrum Noorder Arcade in Alkmaar: per 31 maart 2013 vertrekt winkelketen C & A. Volgens woordvoerder Edwin Fafiér van C & A Nederland is het besluit mede ingegeven door de aanhoudende leegstand in het winkelcentrum.

Een situatie die sinds de opening in 1998 een realiteit is, aldus Fafiér, die in dat jaar aanwezig was bij de opening van een Marca-vestiging in Noorder Arcade. Deze kledingketen werd in 2004 onder de naam C & A voortgezet.

Aanvankelijk viel het met de leegstand nog wel mee, maar de afgelopen jaren is het snel gegaan. Zo werd elektronicaketen It’s getroffen door een faillissement en een paar weken geleden sloot speelgoedwinkel Toys XL zijn deuren wegens tegenvallende inkomsten. Allebei grote zaken.

Aan het winkelcentrum kan het volgens Fafiér niet liggen: ,,Zowel wat betreft de bouw als het parkeergemak is het een mooi centrum.”Ruim bedeeld

Dat neemt allemaal niet weg dat C & A met het aflopen van het huurcontract per eind maart 2013 niet tot een andere afweging kon komen dan te vertrekken. Daarbij heeft meegespeeld dat Alkmaar ten opzichte van andere steden in het land met drie C & A- vestigingen ‘redelijk ruim bedeeld’ is, aldus Fafiér. Met de vestiging aan De Laat als het ‘vlaggenschip’. Daarnaast is er een C & A-winkel in De Mare, waarover geluiden klinken dat ook deze vestiging zijn langste tijd zou hebben gehad. De C & A- woordvoerder reageert ontkennend op de vraag of dit zo is.

Bron: NHD


To Top