Westfriesland

DEEN klaar voor vernieuwing van winkelcentrum Reigerspassage in Hoogkarspel

HOOGKARSPEL – De vernieuwing van winkelcentrum Reigerspassage in Hoogkarspel dient zich aan: eigenaar Deen staat in de startblokken voor de eerste ingreep aan het complex.

De nieuwe ontwikkeling is het gevolg van een ’goed gesprek’, dat onlangs tussen de gemeente, de winkeliers en supermarktketen Deen is gevoerd. Deen is namelijk de vastgoed eigenaar van Reigerpassage. Drie weken geleden ontstond er ophef omdat de concurrentie niet stilzit en winkeliers bang zijn dat de renovatie van het centrumgebied te lang op zich laat wachten. Supermarkt Aldi besloot het winkelcentrum te verlaten en te verhuizen naar Winkelhart West-Friesland in Zwaagdijk. De reden zou de trage verbouwing of ontwikkeling van het winkelcentrum zijn.

Het tegendeel is waar, als het aan de supermarktketen ligt. Twee jaar geleden waren de eigen plannen voor een opknapbeurt al rond. Op dat moment vroeg de gemeente aan Deen om even te wachten, in afwachting van de eigen centrumplannen.

De afspraak is nu dat Deen alvast kan beginnen met de eerste fase van de opknapbeurt. Later volgt een uitbreiding en ingrijpender renovatie.

Bron: NHD


To Top