Westfriesland

Failliete NTU in Alkmaar blijft toch open

Het nieuwe jaar is voor een aantal ondernemers in de regio slecht begonnen. Frans de Rover, met een porselein winkel op het Ritsevoort is, na ruim 25 jaar, kopje onder gegaan. Hetzelfde geldt voor tapijtwinkel NTU op Overstad. Maar dat filiaal maakt, met drie van de tien vestigingen, een doorstart.

Lasbedrijf Product Linq aan de Laan van Bath in Alkmaar is eenzelfde lot ondergaan. Frans de Rover Porselein is ruim een kwarteeuw leverancier geweest van een uitgebreid assortiment porselein. De curator in de zaak wil geen uitspraken doen over de achtergronden van het faillissement. ,,Dit is een privéfaillissement. Bovendien is het verslag er nog niet.’’  Ook het jonge bedrijf Golf Shop Noord-Holland aande Stationsweg in Alkmaar is over de kop. Het bedrijf vecht de failissementsaanvraag nog aan, meldt de curator.

NTU
De NTU (Nederlandse Tapijtunie) aan het Huiswaarderplein is ook failliet, maar het Alkmaarse filiaal is, met drie andere, door de directie uit het faillissement overgenomen om een doorstart mee te maken. Dat gaat vermoedelijk wel onder een andere naam, meldt curator Hidde Reitsma. Andere NTU-filialen die open blijven zitten in Zaandam, Cruqius en Amsterdam. De vestigingen in IJmuiden en Amstelveen worden voortgezet met nieuwe eigenaren.

Bron: NHD


To Top