Westfriesland

Fruit happen in Westfriesland tijdens Week van het Werkfruit

In plaats van koekhappen nu fruithappen tijdens de week van het Werkfruit

In het hele land worden deze week promotionele acties gehouden voor de Week van het Werkfruit. Officieel werkfruitleverancier Westfriesland Vers ging woensdag 23 mei naar verschillende bedrijventereinen in Westfriesland. Het bedrijf liet werkgevers en medewerkers op een speelse wijze happen naar fruit. Geïnspireerd op het ouderwetse koekhappen. Gekleed in fleurige fruitkostuums ging het promotieteam op zoek naar mensen die hun tanden wilden zetten in de aardbeien, appels, bananen of tomaatjes.

De Week van het Werkfruit is georganiseerd zodat de mensen ervaren dat fruit op elk moment van de dag lekker is. Zeker tijdens het werk op de dipmomenten om 11:00 en 15:00 uur. Als je iedere dag fruit eet, ben je fitter en gezonder en kun je dus plezieriger werken. Deze kleine aanpassing kan een groot effect hebben op het ziekteverzuim. Lager ziekteverzuim leidt tot minder ongewenst verloop. Daardoor verlagen ook de wervingskosten en inwerkkosten. En het aanbieden van Werkfruit is ook nog eens onbelast.

Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de medewerkers dagelijks meer fruit eet, doordat het op het werk nu voor het grijpen ligt. Van de medewerkers, die geen werkfruit aangeboden krijgen, zegt de helft dat Werkfruit voor hen een stimulans zou zijn om dagelijks meer groenten en fruit te eten. Met Werkfruit kom je makkelijker aan het advies van het voedingscentrum om twee stuks fruit per dag te eten. Deze hoeveelheid is minimaal nodig om fit en gezond te blijven en stimuleert een gezonde levensstijl.


To Top