Westfriesland

’Hoorn aan Zee’ is de beste bij Groot Hoorns Idee

Architecten Jos Halfweeg en Lars Zwirs van Atelier Silver in Midwoud hebben met hun plan ’Hoorn aan Zee’ het ’Groot Hoorns Idee’ gewonnen. Het Groot Hoorns Idee was onderdeel van de eerste bijeenkomst van Hoorn Business Events.

In Het Huis Verloren presenteerden vijf kandidaten hun Hoorns Idee. In slechts drie minuten tijd moesten zij de jury – onder wie Michiel Bicker Caarten (oprichter BNR Nieuwsradio), Peter Schutz (Schutz Fashion Group), Nanska van de Laar (verslaggeefster Noordhollands Dagblad) en Bashar Al Badri (Kamer van Koophandel) – ervan overtuigen dat hun idee het best was.

Ieder plan werd door de jury getoetst aan verschillende criteria, waaronder creativiteit, originaliteit, regiogebondenheid, potentie en pakkans.
Het idee van Jos Halfweeg en Lars Zwirs voldeed aan de meeste criteria. De architecten vinden dat Hoorn haar ligging aan het water beter moet benutten, zowel op ruimtelijk als economisch vlak. Zo zou langs de Westerdijk bijvoorbeeld een boulevard gerealiseerd kunnen worden waarmee Hoorn meer ruimte voor recreatie creëert.

Hun ideeën vloeien voort uit een onderzoek naar het DNA van Hoorn, waarvan de resultaten – onder andere ’Hoorn aan Zee’ – te zien zijn in het Architectuurcentrum.

Bron: NHD


To Top