Westfriesland

Ondernemers: ‘Zondagsopening winkels Schagen komt er’

De consument heeft aangegeven het te willen, dus op korte of langere termijn gaan er heel wat winkels in Schagen op zondag open.

Deze conclusie trokken de ondernemers Louis Schoehuys en Jaap van Vuure in het programma Perron Schagen, een samenwerkingsverband van Schagen FM en de Schager Courant.

Vishandelaar Schoehuys gaf aan dat er binnen de Winkeliersvereniging Schagen heel verschillend over dit vraagstuk wordt gedacht: ,,Het is een regelmatig terugkerend onderwerp op onze vergadering. Het is moeilijk in te schatten hoe de verhoudingen precies liggen. Zeker is dat je op een gegeven moment mee moet. De tijden zijn defintief veranderd. Probleem is dat je een verschuiving en geen verhoging van de omzet krijgt.”

Jaap van Vuure is met zijn Albert Heijn in Callantsoog al ruim vijftien jaar op zondag open: ,,We hebben er hele goede ervaringen mee. Ook nadat er in Anna Paulowna, Harenkarspel, Den Helder en Bergen vergelijkbare initiatieven waren. We gaan met de Blokker in Callantsoog ook 365 dagen per jaar open.”

Bron: NHD


To Top