Westfriesland

OSH vergeet 2 december als koopzondag aan te vragen

HOORN – Voorzitter Henk Hansen van de ondernemersvereniging OSH geeft het in een brief aan B&W toe: Ze zijn simpelweg vergeten toestemming voor een Koopzondag aan te vragen voor zondag 2 december 2012 en doen nu een dringend beroep op de gemeente om dit alsnog toe te staan. En het liefst ook gratis parkeren in de binnenstad op die zondag.

Hansen meldt namens de Hoornse middenstanders dat juist omdat deze zondag enkele dagen voor Sinterklaas valt het een cruciale koopzondag is. Alleen men was vergeten om deze dag te melden en nu hangt het van de welwillendheid van B&W af of men op 2 december in het centrum van Hoorn kan winkelen. In principe ligt het aantal koopzondagen per jaar vast op maximaal 12. Als deze extra koopzondag alsnog lukt, zullen de detaillisten allerlei akties voor het winkelend publiek organiseren, meldt de OSH-voorzitter.

De extra koopzondag is volgens Henk Hansen ”keihard nodig”. Het gaat veel middenstanders immers al niet voor de wind. ”2012 zal niet het jaar met topomzetten worden”. De OSH bedankt de gemeente nog voor de bijdrage in de sfeerverlichting in de binnenstad. ”Het is een plaatje!”, aldus Hansen.

Dinsdagochtend vergadert B&W en Hansen hoopt dat de wethouders het onderwerp van de gemiste koopzondag in de rondvraag even mee willen nemen. Hoorn wacht af.

Bron: Hoorngids.nl


To Top