Westfriesland

Pand Scholtens in Andijk in verkoop

Het voormalige pand van De Scholtens Groep op de hoek van de Middenweg/Horn in Andijk gaat in de verkoop. Scholtens hoopt op die manier een goede bestemming te vinden voor het pand dat al ruim drie jaar leeg staat.

Het bouwbedrijf, dat in 1937 door dorpstimmerman Geert Scholtens werd opgericht, viert dit jaar met alle 200 medewerkers het 75-jarig bestaan. Niet in Andijk, waar de wortels liggen, maar in Wognum, sinds ruim drie jaar de hoofdvestiging. De Scholtens Groep verliet Andijk eind 2008 met banketstaven voor alle inwoners van het dorp. Twee jaar terug werd de timmerfabriek in Andijk gesloten.

Jarenlang was Scholtens gevestigd in de voormalige huishoudschool aan de Middenweg, maar ondanks het bijtrekken van aangrenzende panden werd het gebouw te klein voor het staag groeiende bedrijf. Na tien jaar wikken en wegen verrezen langs de A7 twee nieuwe kantoortorens. Een derde is op papier klaar, maar wacht nog op huurders. Voor wat achterbleef in Andijk werden bouwplannen ontwikkeld. Eerst een appartementencomplex, toen vrijstaande huizen, maar toen de crisis toesloeg bleef het zoals het was.

Bron: NHD


To Top