Westfriesland

Schouten Techniek finalist ISSO-award 2012


ZWAAG – Met haar revolutionaire ‘gebouwsimulatietool’ heeft Schouten Techniek uit Zwaag zich geplaatst voor de landelijke finale van de ISSO-award 2012. Dit is de prijs voor de meest succesvolle innovatie op het gebied van duurzame techniek. Op 20 september kiezen ruim 200 mensen uit de installatiewereld de winnaar.

Met de nieuwe simulatietool, door he bedrijf  in eigen beheer ontwikkeld, kunnen gebouwen zowel bouwtechnisch als installatietechnisch worden geanalyseerd. De koppeling van alle gegevens brengt het energieverbruik – en dus de energiekosten – nauwkeurig in kaart, voor nu en in de toekomst.

Snel en toekomstgericht
Het instrument biedt niet alleen nieuwe, waardevolle inzichten, het werkt bovendien razendsnel én interactief. Zo laat het direct zien welke gevolgen een bepaalde bouw- of installatietechnische ingreep heeft op de energieprestatie van het pand. Bastiaan Lankhoorn van Schouten Techniek: “Je ziet bijvoorbeeld meteen de korte en lange termijneffecten van dakisolatie of zonnecollectoren. Door deze snelle, eenvoudige en betrouwbare doorberekening weten klanten precies welke oplossing het meest efficiënte is.”

Met name de levenscyclusbenadering (inzichtelijkheid van het energiegebruik gedurende de levensduur van het bouwwerk) wordt bijzonder gewaardeerd door de jury. Gebruikers kunnen nu al kiezen voor installatieconcepten die voldoen aan de doelstellingen van 2020.

Gezamenlijk te gebruiken
Schouten Techniek heeft al workshops gehouden met diverse aannemers, gemeenten en ontwikkelaars. ‘Eindelijk snel inzicht in de gevolgen van bepaalde keuzes!’, was de meest gehoorde reactie. Lankhoorn: “Het leuke is dat het via een beamer geprojecteerd kan worden. Alles is dus met complete bouwteams en zelfs met de klant erbij te bespreken.”

De uiteindelijke winnaar van de ISSO-award wordt gekozen tijdens het ISSO-najaarsoverleg op 20 september.  Daar zal de uitreking ISSO Award plaatsvinden. Na de presentaties zullen de ruim tweehonderd bezoekers hun stem uitbrengen. Meer informatie over deze innovatie is verkrijgbaar via Schouten Techniek, 0229 291 500 of www.schoutentechniek.nl.


To Top