Westfriesland

Botman Projectontwikkeling koopt gemeentehuis Andijk

MEDEMBLIK – De gemeente Medemblik heeft het voormalige gemeentehuis van Andijk verkocht. Botman Projectontwikkeling BV realiseert in het kantoor aan de Middenweg circa Bot_projectontwikkeling_medemblikveertien appartementen. Het carillon dat los van het gebouw staat, blijft eigendom van de gemeente.

Met deze transactie heeft Medemblik bijna alle gemeentehuizen verkocht op het oude gemeentehuis in Medemblik na. De verkoop sluit naadloos aan op de huurperiode met het bedrijf Pop Vriend Seeds waaraan de gemeente het pand tot 1 juni 2014 heeft verhuurd.

Wethouder Kasper Gutter is content met de verkoop: “Hiermee krijgt het gebouw, dat op een centrale plek in Andijk ligt, een mooie nieuwe bestemming.”

Jos Botman is blij dat hij het pand heeft verworven. “Er is vraag naar appartementen, die zijn er in Andijk niet zoveel. Positief is ook dat het gebouw op loopafstand ligt van de winkels.” Botman gaat op eigen kosten tien parkeerplaatsen realiseren aan de kant van het Kleingouw. Aan de kant van de Middenweg legt de gemeente acht parkeerplaatsen aan.


To Top