Westfriesland

Bouw en vraag van bedrijven is zeker de naam ’t Zevenhuis nog niet

HOORN – Nu men bestuurlijk alle lichten op groen heeft gezet voor de ontwikkeling van bedrijventerrein ’t Zevenhuis in Hoorn lijkt nu alles zeker, behalve de naam. Er zijn al zeker vier aanmeldingen van bedrijven die zich op het terrein willen vestigen aldus de ontwikkelaars. Het bouwrijp maken start na de bouwvakantie dit jaar.

Op 12 maart gaf een ruime meerderheid van de Hoornse Raad haar akkoord voor de ontwikkeling van ’t Zevenhuis, het bedrijventerrein dat ter noorden van de Westfrisiaweg gaat komen ter hoogte van de strip. De gemeente Hoorn gaat het plan samen met Scholtens Projecten en Steenveste ontwikkelen.

De ontwikkelaars zijn vol vertrouwen over het slagen van het project. Met de vier bedrijven op zak die zich graag op het terrein willen vestigen volt het zich gesterkt in de behoefte van het plan. In totaal gaat het om bijna 90 hectare, waarbij de eerste fase 42 hectare bevat.

Wethouder Aart Ruppert is in het NHD optimistisch: “Hoorn heeft voor een onderneming grote voordelen. Er is een harde vraag. En er is een bedrijf dat op het punt staat te verkassen, omdat het al lang op de wachtlijst staat. We moeten alles op alles zetten om dat voor Hoorn te behouden.”

Over de naam is men nog minder duidelijk en stellig. Ruppert overweegt een oproep voor alternatieve namen. Volgens hem is de naam ’t Zevenhuis wel bekend, maar dekt het de lading niet. Hij zoekt een link met duurzaam en Hoorn.

To Top