Westfriesland

Coffeeshop Hoorn80 nog niet open op 1 mei

HOORN – Alleen de coffeeshop aan de Dubbele Buurt gaat op 1 mei open. De geplande opening per 1 mei van coffeeshop The Blue Tomato aan de Neutronweg  wordt uitgesteld.

Ondernemers hebben via hun advocaat bij de rechtbank het verzoek gedaan om de coffeeshop te verbieden om open te  gaan totdat hun bezwaren inhoudelijk zijn behandeld. Dit verzoek wordt 16 mei door de rechtbank behandeld. Circa twee weken daarna kan men een uitspraak verwachten. De coffeeshopexploitant streeft er nog steeds naar zo snel mogelijk open te gaan.

Burgemeester Onno van Veldhuizen: ‘Ons streven was om de twee coffeeshops gelijktijdig open te laten gaan, zodat bezoekersstromen worden gespreid. Het is jammer dat dit nu niet lukt. Maar juist omdat er altijd de mogelijkheid is dat een coffeeshop gesloten moet worden, heeft de gemeenteraad bewust gekozen voor twee coffeeshops in handen van verschillende exploitanten. Daarmee zijn we als stad minder kwetsbaar, waardoor we straathandel zo veel mogelijk voorkomen. Door deze gerechtelijke procedure blijkt nu al hoe noodzakelijk de keuze voor twee coffeeshops was.’


To Top