Westfriesland

Eigenaar Borm: ‘Neem alles maar mee’

HOORN – Alfons Borm blijft doorgaan op de ingeslagen weg. Hij niks huisbankier ABN AMRO niks. Zondag vanaf 13.00 uur gaat hij zijn voorraad aan springkussens en decorspullen weggeven aan de Facrorij 18 in Zwaag.

Borm is boos op zijn huisbank. Hij heeft zijn bedrijf bewust failliet laten gaan. Of zoals hij het op zijn eigen website beschreef “De ABN AMRO heeft ons laten vallen. Door de mindere resultaten van de laatste 3 jaren wilde zij onze kredietfaciliteit ZEER SNEL terug hebben. Nou, ze kunnen de kolere krijgen. Nu hebben ze niets. Ik trek de stekker er zelf uit en ga met mijn witte reet op een strandje liggen hier heel ver vandaan.” Deze reactie maakte veel los in de regio en ook landelijk via oa De Telegraaf en de populaire website Geenstijl.

Door het gratis uitdelen van zijn voorraad wil hij voorkomen dat deze in de faillissement naar de bank gaat. Zelf schat hij de totale waarde op zo’n € 50.000,-. Het hele cirsus rondom de bank inclusief het brengen van de bloemen aan de balie past zijn woede tegenover de bank.

Hij geeft aan dat deze actie om de spullen weg te geven geen grap is. Hij pakt het zelfs serieus aan. Vanaf zondag 13.00 staan de er tien personen paraat die per 5 minuten 20 man naar binnen laat en daarna weer naar de uitgang begeleid. “Vijf minuten graaien en dan de volgende groep,” aldus Alfons Borm. “Alles mag naar de mensen, niks naar de bank.”


To Top