Westfriesland

Eigenaar coffeeshop Blue Tomato Hoorn80 wil zorgen wegnemen

10 april inloopavond bij coffeeshop Blue Tomato op Hoorn80

Vorige week werd bekend welke ondernemers de twee vergunningen na uitgebreide screening kregen. De heer Schooneveld gaat de Coffeeshop aan de Dubbele Buurt exploiteren en de heren Elbers en Pront de nieuwe coffeeshop op Hoorn80. Zaterdag spraken wij met John Elbers over zijn nieuwe coffeeshop, Blue Tomato aan de Neutronweg.

John Elbers is al 22 jaar ondernemer met een coffeeshop op de Elandsgracht in Amsterdam met de naam ‘Johnny’. Via de krant las hij dat er in Hoorn twee vergunningen vrijkwamen voor een coffeeshop exploitant. Zijn plan en volgens eigen zeggen zijn goede trackrecord en ervaring in Amsterdam maakte hem een goede kandidaat voor een tweede vestiging in Hoorn.

Direct na het bekend maken van de komst van de coffeeshop op de Neutronweg 11, in wegrestaurant De Clown, reageerden de ondernemersvereniging op het nieuws. Niet wenselijk , grote kans op overlast en zelfs de gang naar de rechter werd niet geschuwd. Kortom John Elbers heeft nog een hele klus om zijn beeld van een coffeeshop bij de betrokkenen over te brengen.

John Elbers wordt bij de gesprekken bijgestaan door Regina Potma die hem assisteert in de communicatie met de betrokken partijen in het ‘charme offensief’. “Er komt best nog wel wat bij kijken met regeltjes en beleidsplannen en daar help ik hem bij,” aldus Potma.

Elbers is 22 jaar terug begonnen met het ondernemerschap na het dromen van een eigen bedrijf als bezoeker van een coffeeshop. “Passie voor het product en omdat ondernemen leuk is. Dit is wat ik kan en wat ik graag doe. De streefdatum om te beginnen is 1 mei. De naam wordt Blue Tomato. Een grappige naam die in je hoofd blijft zitten.”

Elbers gaat er alles aan doen om zijn Coffeeshop zonder overlast te runnen. Hij begrijpt ook dat er ondernemers en belangverenigingen zijn die problemen hebben met zijn komst. “Samenwerken met de ondernemersvereniging is belangrijk voor ons. Oplossingen zijn er en let wel de problemen waar ben bang voor zijn, die zijn er nog niet. Speciaal daarvoor wordt er op 10 april een inloopavond georganiseerd waarbij iedereen naar binnen kan lopen voor vragen. We willen de zorgen wegnemen en mensen gaan inlichten. Daar is nu al heel veel voorwerk voor gedaan,” aldus Regina Potma.

Beluister hier het interview met John Elbers en Regina Potma in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.


To Top