Westfriesland

Hoornse ondernemers willen gelijke kansen met supermarkten

HOORN – Een groep Hoornse ondernemers heeft de krachten gebundeld om de gemeente te overtuigen om ook voor niet supermarkten te mogelijkheid te geven om vaker dan de 16 koopzondagen per jaar open te kunnen zijn. Media Markt, Gamma, Praxis, Kwantum en Tuincentrum Overvecht hebben een petitie opgesteld om deze dinsdagavond voor de raadsvergadering te overhandigen aan wethouder Aart Ruppert. Winkelend publiek kan tot en met maandag 10 juni bij bovengenoemde winkels ook de petitie ondertekenen.

Dinsdagavond neemt de gemeenteraad van Hoorn een beslissing over de verruiming van de koopzondagen in Hoorn. In de motie mogen supermarkten dan elke zondag open en wordt het aantal koopzondagen uitgebreid van 12 naar 16 zondagen per jaar.

Paul van Vegten namens Praxis Hoorn: “Elke zondag die we open zijn zien we grote aantallen klanten in de winkel en in het winkelgebied. Dat geeft aan dat er veel animo is om op zondag te gaan winkelen. We moeten gehoor kunnen geven aan de wensen van de consument. Ook is het natuurlijk raar dat bijvoorbeeld supermarkten, die steeds meer non-food producten in de schappen hebben, wel open zouden mogen, en wij niet. Dat lijkt me geen eerlijke concurrentie!”

“Alle ondernemers, groot en klein, moeten dezelfde kansen krijgen. We moeten tegenwoordig niet alleen met de overbuurman concurreren, maar ook met het internet. In alle branches verschuift een steeds groter deel van de markt naar online winkels. Wanneer een Albert Heijn als afhaalpunt van internetwinkel bol.com mag dienen, kun je het niet maken om supermarkten wel, en andere ondernemers niet toe te staan om elke zondag de deuren te openen,” aldus René van Os van Media Markt Hoorn.

To Top