Westfriesland

Lei Cheung, grondlegger van Aziatische keuken in West-Friesland overleden

HOORN – In 1973 kwam Yun Lei Cheung met haar man Wing Yuk Cheung vanuit Hong Kong in Hoorn terecht. Daar begon het echtpaar in restaurant Azië het eerste Chinese restaurant met afhaal mogelijkheid in Hoorn. Later actief met hotel-restaurant Petit Nord, Madam Cheung en Restaurant Soya. Vorig jaar bleek dat Lei Cheung een ernstige ziekte had en ging voor behandeling naar Hong Kong. Daar is zij op 6 maart overleden.

Wim van Vliet heeft een sterke band met de familie. Zijn advertentie voor huurders gezocht voor Restaurant Azië bracht ze met elkaar in contact. Een contact dat tot de laatste dagen heeft geduurd. Zowel met verbouwingen als op financieel gebied kon hij veel voor Lei Cheung betekenen.

Het restaurant in Petit Nord kreeg de naam Madam Cheung en is een begrip geworden in de regio. De naam is afkomstig van hoe Lei Cheung in de volksmond genoemd werd, Madam Cheung. Al elf jaar staan zij in de gids Lekker en sinds 2011 zelfs in de top-100. In 2007 namen dochter Hoying en schoonzoon Wu de zaak over. Voor Lei en Yuk tijd om van hun pensioen te genieten.

Bron: In memoriam door Annette Snaas


To Top