Westfriesland

Mulder Obdam werkt aan scenario’s voor doorstart

OBDAM – De impasse met de ING lijkt niet tot een oplossing te komen. De rekening blijft geblokkeerd en daarmee lijkt het faillissement van Mulder Obdam aanstaande melden diverse media. Directeur Cor van Vliet bereidt zich voor op het failliet gaan en kijkt naar de mogelijkheden voor een doorstart.

Van Vliet blijft strijden voor zijn bedrijf en 150 medewerkers. De afgelopen dagen zijn er diverse gesprekken geweest om een mogelijk faillissement af te wenden. De ING heeft bevestigd dat er een gesprek met Mulder Obdam is maar zwijgt over de inhoud.

Mocht de blokkade van de bankrekening niet worden opgeheven, dan hoopt Van Vliet om samen met de bank te komen tot een “versobering” van Mulder Obdam zo meldt Cobouw. “Hoe die er precies uitziet kan ik nog niet zeggen, maar dat er hoe dan ook voor een substantieel deel van het personeel ontslag wordt aangevraagd is evident.”

Met alle persaandacht van de afgelopen dagen hebben diverse bedrijven zich gemeld bij Van Vliet die willen kijken hoe zij samen het bedrijf weer leven kunnen inblazen. “Vandaag en morgen zijn spannende dagen,” verteld woordvoerster Hanneke Tinor-Centi in het NHD.

Aan de landelijke politiek werd en wordt aandacht gevraagd voor het probleem van Mulder Obdam, maar ook voor de algehele bouwsector. SP raadslid Jansen heeft deze week actie ondernomen op de brief van Van Vliet, maar geen direct resultaat geboekt in de Tweede Kamer. De vraag blijft wat een mogelijke doorstart op de lange termijn aan kansen biedt als de bouwsector in deze teneur blijft hangen.

Updates:

6 april: Dinsdag meer duidelijkheid over Mulder Obdam verwacht

13 april : Mulder Obdam heeft de oplossing nog niet gevonden

Nieuws Mulder Obdam of anders Westfries Ondernemers Nieuws direct volgen? Follow @WFinBedrijf


To Top