Westfriesland

Na 70 jaar einde Van Leeuwen’s Schildersbedrijf Zwaag

schildersbedrijf_vanleeuwenZWAAG – Op 8 oktober is het faillissement uitgesproken voor Van Leeuwens’s Schilderbedrijf uit Zwaag. Het familiebedrijf was ruim 70 jaar gevestigd in Zwaag. Curator is mr. K.A. Cerutti bij Van Diepen Van der Kroef. Het is niet bekend of er een doorstart wordt onderzocht.

Groei

In 1942 begonnen de heer en mevrouw Van Leeuwen met een klein schildersbedrijfje aan de Krijterslaan in Zwaag. Na enkele zware jaren tijdens de oorlog bloeide het bedrijf, mede door het in dienst treden van de oudste zoons, geheel op en kreeg het zelfs een eigen schilderswinkel.

De groei zette door en er werden grote nieuwbouwprojecten aangenomen van scholen, fabrieken en woningen. Hierdoor werd de locatie aan de Krijterslaan te klein, waarna er een grote bedrijfshal met kantoor en ruime parkeergelegenheid werd gekocht op de huidige locatie aan de Dorpsstraat 182a te Zwaag.

Nieuwbouw naar onderhoud

Het schildersbedrijf maakte al eerder de stap uit de nieuwbouw naar onderhoudswerk van particuliere woningen, wooncomplexen en bedrijven. Helaas heeft deze stap niet mogen baten.

To Top