Westfriesland

Nieuw bedrijf in Medemblik richt zich op papierrestauratie

Medemblik –  Op 11 januari 2013 opende Relinde Bood haar bedrijf Papierrestaureren.nl, hét restauratieatelier van Medemblik. “Ik begrijp de nostalgische of decoratieve waarde die papier kan hebben.”

Foto Marcel Rob

Foto Marcel Rob

Ze is een creatieve dame.  Wat haar ogen zien, maken haar handen. Urenlang en met engelengeduld. Relinde Bood is Piet Precies. Deze aangeboren vaardigheden vormen haar gereedschap noodzakelijk voor haar bedrijf Papierrestaureren.nl. 

Haar woonkamer is omgetoverd tot atelier. Posters, foto’s, krantenknipsels, (kinder)tekeningen en andere papieren die u allang had afgeschreven, brengt zij opnieuw tot leven. Scheuren repareren, vouwen en vlekken verwijderen, kleuren bijwerken en het op stevige achtergrond plakken. Met het geduld dat haar zo eigen is, aangevuld met een gedegen opleiding, conserveert zij het papier zodat de levensduur met decennia wordt verlengd. “Niets is onmogelijk”, zo luidt het devies van Relinde.  

Naast haar werk voor veilinghuizen werkt ze veel voor particulieren. Verzamelaars van oude affiches/posters. Schade door ouderdom en waterschade laat zij verdwijnen als sneeuw voor de zon. Maar met evenveel liefde werkt zij met  krantenknipsels, tekeningen, prenten en diploma’s.Door het op de juiste manier te conserveren geef ik het de levensduur die het verdient”, vertelt Relinde.

Op vrijdag 18 en zondag 20 januari 2013 opent Relinde Bood de deuren van haar bedrijf voor geintresseerden. Het atelier aan de Nic. Stellingwerffstraat 9 in Medemblik is geopend van 13.00-17.00 uur.


To Top