Westfriesland

Pand POST NL sleutel in nieuw Huesmolen

Oud postkantoor het probleemkind van de HuesmolenHOORN – Praten, veel ideeën en ontwerpen zijn er wel een overeenstemming met de eigenaren van het oude pand van Post NL niet. Hierdoor blijft de vernieuwing van winkelcentrum De Huesmolen in Hoorn in de ijskast staan. Lukt het de politiek om de impasse te doorbreken?

Al jaren is het pand van Post NL een blok aan het been. Mei 2012 werd er een nieuw plan gepresenteerd waar het Post NL pand plaats moet maken voor parkeerplaatsen. Nu een jaar later staat het pand nog steeds leeg en de plannen in de weg.

Donderdag zijn daarom wethouder Aart Ruppert en burgemeester Onno van Veldhuizen op bezoek geweest bij Post NL in Den Haag. Zij hopen de impasse rondom het pand te doorbreken. “De rol van de gemeente is hier op zich beperkt, maar we willen wel proberen de partijen bij elkaar te krijgen,” aldus de wethouder in het NHD.

In de plannen van mei 2012 werd geopperd dat 1,5 miljoen voldoende moest zijn om het pand op te kopen en te slopen. De eigenaren van het pand, een vastgoedbedrijf, hebben het pand te koop gezet voor 5 miljoen. Gevolg een groot te overbruggen verschil.

To Top