Westfriesland

Slagerij Groot zoekt nieuwe eigenaar voor behoud slagerij in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Na dertig jaar stopt de vestiging van Slagerij Groot. De familie maakte het nieuws bekend via de eigen Facebook pagina. Hierop staat te lezen dat er bij  Ton Groot een hartkwaal is ontdekt. Dit maakt een 100% baan voor hem niet meer mogelijk. Daarop is een keuze gemaakt. “Hoe erg wij dit ook vinden, maar wij moeten onze winkel in Enkhuizen afstoten,” aldus het Facebook bericht. Voor de vestiging in Lutjebroek verandert er niks.

Het bericht op Facebook vervolgd; “Geen slagerij Groot meer in Enkhuizen. Dat dit een schok is voor iedereen realiseren wij ons maar al te goed en vinden het daarom ook belangrijk u hiervan op de hoogte te stellen. 30 jaar hebben wij onze winkel in Enkhuizen gehad eerst in de Sint Janstraat en de laatste 13 jaar op de Melkmarkt. Het doet ons daarom ook pijn om de Haringstad te moeten verlaten.”

De familie probeert er alles aan te doen om de winkel als slagerij te verkopen, zodat de slagerij voor Enkhuizen behouden blijft. “De bedoeling is om de zaak als slagerij verder te laten gaan. We sluiten de winkel dus niet! Wij hopen de winkel als slagerij te kunnen verkopen zodat er in de binnenstad van Enkhuizen een slager gevestigd blijft. Dit moet naar ons idee gaan lukken, het is een ideale locatie met nog veel mogelijkheden. We blijven open tot dat er iemand is gevonden die onze winkel gaat overnemen. Alles is al in werking gezet om dit te realiseren.”

 


To Top