Westfriesland

Uitbreiding winkelcentrum Streekhof van de baan

Winkelcentrum Steekhof met plan voor fase vier.

Winkelcentrum Steekhof met plan voor fase vier.

BOVENKARSPEL –  Voorlopig geen uitbreiding van winkelcentrum Streekhof in Bovenkarspel. Wethouder Bart Nootebos zegt tegen het NHD dat het gat tussen de vraagprijs van de gemeente en wat Zeeman/MKB wil betalen te groot is. Kortom de uitbreiding kan voorlopig in de koelkast. Indirect was dit ook de wens van veel ondernemers in het winkelcentrum. De bouw van fase vier lijkt geen gelukkige samenwerking tussen gemeente en de projectontwikkelaar.

De krant meldt op haar website ook dat de projectontwikkelaar slechts een gedeelte van de 4600 m2 grond voor de vierde fase ten westen van het winkelcentrum wilde ontwikkelen.

De wethouder gaat met de raad in gesprek over welke weg nu te wandelen. Er bestaat een structuurvisie met daarin opgenomen een fase vijf, zes en zeven. Maar de ontwikkelingen en de retail en de economische crisis bepalen nu een andere visie. “Op het gebied van detailhandel verandert zoveel. Wij willen een duurzaam centrum in de tijd neerzetten,” aldus wethouder Nootebos tegen het NHD.


To Top