Westfriesland

Veel aanmeldingen onderzoek faillissement Deurwaarder

WARMENHUIZEN – Na het faillissement van Bouwbedrijf Deurwaarder werden er door onderaannemers vragen gesteld over de toedracht van het faillissement. Voor veel van deze onderaannemers en leveranciers bij bouwprojecten van Deurwaarder betekende het faillissement een gigantische financiële strop. Een groot deel verwacht zelf ook faillissement te moeten gaan aanvragen.

De oorspronkelijk groep van 14 ondernemers vermoeden dat de eigenaren ten onrechte grote bedragen hebben onttrokken uit de boedel. Inmiddels hebben 43 bedrijven aangegeven achter een onderzoek te staan om het faillissement te onderzoeken, aldus woordvoerder René Brown in het NHD.

Om een eigen onderzoek te kunnen uitvoeren moet er ruim 200.000 betaald worden. Brown hoopt op minimaal 100 deelnemers om de kosten per deelnemer laag te houden. Andere bedrijven kunnen zich aanmelden via info@oxalis-opmeer.nl.

De curatoren zijn zeer benieuwd naar de mogelijke resultaten uit het onderzoek. Curator Bart Mekkelholt zegt hierover in het NHD: “Zelf hebben wij geen signalen over een gat in de activa. Dat gaan we onderzoeken, dat is onze taak. Tot nu toe hebben wij ons vooral gericht op een doorstart.”


To Top