Westfriesland

Winkeliers willen liever uitstel uitbreiding Streekhof

BOVENKARSPEL – Wat te doen met een mogelijke uitbreiding van Winkelcentrum De Streekhof? Maandagavond is in de raad achter gesloten deuren verder gesproken over het winkelcentrum nadat de gemeente vorige week het bod van Zeemand/MKB Vastgoed heeft afgewezen waarmee de uitbreiding weer even uitgesteld wordt.

Bestuurslid Arie Bakker van de winkeliersvereniging geeft in het NHD aan daar niet rauwig om te zijn. “Wij willen de gemeente meegeven: wees alert. Dit winkelcentrum moet sterk en gezellig blijven, we moeten straks niet ineens met lege winkels zitten. Misschien is het beter nu even pas op de plaats te maken.”

Supermarkt Albert Hein wil nog steeds graag uitbreiden in het winkelcentrum. Een betere parkeergelegenheid speelt daarbij een belangrijke rol. De woordvoerdster geeft in het NHD aan dat zij geen rol spelen in de onderhandelingen.

De kracht van het winkelcentrum is het gratis parkeren, daar zijn de betrokken partijen het overeens. Maar om dat te realiseren moet er in het nieuwe plan ook een parkeerdek worde gerealiseerd, wat het plan flink duurder maakt.

To Top