Westfriesland

Action Meubel failliet en laat huurschuld in Hoorn achter

actionmeubel

Oude advertentie van Action Meubel

HOORN – Met grote advertenties maakte Action Meubel de afgelopen jaren veel reclame voor haar meubels en woning inrichting. Het opende ook een vestiging in de Grote Kerk in de binnenstad van Hoorn. Mario Meubel BV de nieuwe naam van Action Meubel BV werd op 7 mei failliet verklaard.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat er een huur open staat van ruim €44.000 aan de verhuurder van de Grote Kerk, maatschap Kok Van Vliet uit Hoorn. Deze maatschap is ook de aanvrager van het faillissement. Mario Meubel is volgens het verslag ook de huurder van het pand aan de bedrijfsweg 12 in Grootebroek. De verhuurder is Maatschap Kok. Deze huur is per 14 juni beeindigd.

Andere curator

Naast de vordering op de verhuurder in Hoorn staat er ook nog een bedrag open bij de fiscus van € 12.826,-. Mr H.D.S. Lasonder uit Hoorn was al eerste aangesteld als curator, maar heeft in verband met mogelijke tegenstrijdig belang de rechtbank verzocht hem te ontslaan. De huidige curator is mr. A.C. Blankenstijn van Blankestijn & Oortman Advocaten en Rechtsanwälte L.L.P.

Verder staat in het verslag dat vanaf 10 oktober 2013 uit gegevens van de KvK blijkt dat de heer M.J. Tebbenhoff enig aandeelhouder en bestuurder is van Mario Meubel BV (voorheen Action Meubel). Het vestigingsadres van deze nieuwe inschrijving is volgens de KvK op Grotestraat 64 in Borne. Volgens het verslag van de curator is dit een leeg huurpand. Zowel de oude als de nieuwe curator hebben nog geen reactie ontvangen op diverse oproepen en sommaties van de heer Tebbenhoff. Tot op heden blijft de reden van het faillissement staan op ‘onbekend’.

Faillissementsuitverkoop

Vanaf zaterdag 2 augustus start de online veiling van goederen afkomstig uit het faillissement met o.a.: Showroom banken, stoelen, eettafels, decoratie, verlichting, dressoirkasten, bedden, boxsprings, etc.  De kijkdag is zaterdag 2 augustus op bedrijfsweg 12 in Grootebroek.

To Top