Sandra Korse

Blog: Kwetbaarheid

Blog van Manager Westfriese Uitdaging Sandra Smit: Kwetsbaar

Als Alex mij vraagt om een audio column te doen, zeg ik in mijn enthousiasme meteen ja. Maar waar ga ik het over hebben? Er lijkt een thema heel centraal te staan de afgelopen weken. Kwetsbaarheid en openheid als ondernemer. Als ik op woensdagavond de NIVO bijeenkomst mag begeleiden (NIVO is het ondernemersnetwerk voor vrouwen in groot-WF), ervaar ik wederom wat echte ondernemersverhalen met ons doen. Ze brengen ons bij de kern. Het inspireert. Ze zorgen ervoor dat we in beweging komen.

Onze authentieke ik ontdekken.

Maandagochtend zit ik na een interview met de krant na te praten met Anne van Leeuwen van VWP. Beiden hebben we dit jaar kennis gemaakt met expert Cindy Out van Outhentiek Coaching. Cindy had zich bij de Westfriese Uitdaging gemeld, omdat zij haar expertise graag wil inzetten voor de maatschappij. Zowel Anne als ik mochten kennis maken met haar manier van werken. Onze authentieke ik ontdekken. Cindy is een topper en sluit zich aan bij de Expertbank.

Anne en ik zijn beiden van mening dat het prachtig is als je je kwetsbaarheid durft te laten zien. Anne herinnert me aan de startbijeenkomst in april, waarin ik mijn eigen ondernemersverhaal deelde. Niet eentje van succes naar succes, maar een van vallen en opstaan. Verbaasde reacties na afloop dat ik mijn ‘falen’ durfde te delen. Ik geloof dat juist dat bij het leven hoort. Dat durven delen en te laten zien welke weg je daarna bent gegaan, maakt jou wie je bent. Maakt jou die ondernemer met wie mensen zaken willen doen. Tuurlijk, mensen willen graag zaken doen met succesvolle mensen. Maar je bent niet in een keer succesvol. Oefening baart kunst en vallen en opstaan horen daarbij. En dat geldt echt niet alleen voor mij.

Verbaasde reacties na afloop dat ik mijn ‘falen’ durfde te delen.

Maandagavond ben ik met een aantal stoere, vrouwelijke ondernemers in gesprek en gaat het ook weer over eigenheid. Over openheid en de waarde van kwetsbaarheid. Wat een geweldige ondernemersverhalen krijg je dan te horen. Niet de oppervlakkige succesverhalen, maar de weg er naar toe. En alles wat er op dat pad gebeurt. Ik ben onder de indruk. Ik leer de ondernemers op een prachtig manier kennen en weet wat zij in huis hebben. Ik zou graag zaken met ze doen.

Waarover ben jij als ondernemer gestruikeld? Wat heeft je dat gebracht? Alleen op die manier kom je tot de kern van jouw eigen ondernemerschap. Ontdek je waar jouw echte talent zit. Waarmee jij het verschil kunt maken.

Ik zou de Westfriese ondernemers willen uitdagen om naast die heerlijke nuchterheid en ‘voeten-in-de-klei’ mentaliteit eens stil te staan bij hun eigen ondernemersverhaal. Vraag tijdens een netwerkborrel eens naar dat verhaal. Ik weet zeker dat je een boeiend gesprek zult hebben.

To Top