Westfriesland

Coffeeshop Hoorn80: Steun burgemeester, ‘miljoen dwangsom’ van advocaat

John Elbers_Blue TomatoHOORN – Afgelopen weken zijn rare weken gebleken voor John Elbers, de exploitant van coffeeshop Blue Tomato op Hoorn 80. Zo kreeg hij in april een nieuwe vergunning voor twee jaar van de Hoornse Burgemeester Onno van Veldhuizen. Volgens Elbers een bewijs van goede maatregelen om overlast tegen te gaan. Ook met ondernemers in de buurt waren de contacten goed. Tot vorige week toen advocaat Wiljan Loomans namens de ondernemers op Hoorn 80 die de coffeeshop liever weg zien gaan via een aangespannen rechtzaak gelijk kreeg van de rechter. De bestuursrechter vond dat de coffeeshop in strijd was met het bestemmingsplan.

Hierop volgde deze week een dwangsom van Loomans: “Als coffeeshop Blue Tomato op bedrijventerrein Hoorn 80 niet binnen twee weken wordt gesloten, moet het pand aan de Neutronweg worden verzegeld. Een andere optie is een dwangsom met een maximum van een miljoen euro,” aldus de advocaat tegen het NHD.

De gemeente ziet juist graag dat de coffeeshop op Hoorn 80 open blijft. Dit voorkomt extra drukte en overlast bij de dan nog overgebleven coffeeshop op de dubbele buurt in de binnenstad van Hoorn. “Onze inzet is de coffeeshop nu en op langere termijn open te houden, als dat mogelijk is”, geef een woordvoerster namens de gemeente als reactie aan het NHD.

Wordt zeker vervolgd.

Interview John Elbers na nieuwe vergunning


To Top