Column van Otto

Column van Otto: Vuurwerkverbod

Otto_ColumnZaterdag 4 januari 2014 – Column van Otto: Vuurwerkverbod

Mijn dochtertje van bijna vier hield haar handen voor haar oren. Nu is ze nogal gevoelig voor herrie, maar dit keer was het terecht: wát een belachelijke knal! De ramen rammelde in de ruiten. We waren te gast in Velp bij vrienden en keken door het raam naar buiten. Natuurlijk had die kleine smurf gewoon in bed moeten liggen, maar het slapen in een vreemd bed met al die herrie lukt effe niet. Logisch. Vandaar dat we – met champagne in de hand – door het raam de straat in keken hoe Nederland voor 67 miljoen euro (!!) in rook liet opgaan. De volgende dag reden we terug en kon Nederland de balans opmaken: één dode in Medemblik, 10 miljoen euro schade in heel Nederland, onze straat vol rommel en op nieuwjaarsdag hadden we nog steeds herrie omdat enkele buren hun voorraad niet op hadden gekregen en het nodig vonden ons nog een uur te laten meegenieten van het geknal.

Als je de trends en de peilingen een beetje in de gaten houdt, dan is het onvermijdelijk; dat vuurwerkverbod dat komt er een keertje. Is het niet volgend jaar, dan toch wel vóór 2020. En u begrijpt al uit het bovenstaande; daar ben ik niet heel erg rouwig om. Maar wat betekent dat als ondernemer? Waar halen dat tuincentrum, die automaterialenzaak, en die fietsenboeren straks hun omzet vandaan?

Misschien een hele rare gedachte hoor

Ja, wat dacht je van: tuinartikelen, automaterialen en fietsen? Misschien een hele rare gedachte hoor, maar als je je bedrijf niet kan bestaan op zijn hoofdactiviteit dan doe je het niet helemaal goed, lijkt me.

Maar daar hoor je niemand over.

Als ik in de vuurwerkbranche zat, dan zou ik me eens achter de oren krabben en doen wat IJsland deed na de bankencrisis. Die bedachten dat ze eigenlijk best wel goed waren in vissen. Dus dat zijn ze gaan doen en hopla; ze zijn er allang weer bovenop. Maar daar hoor je niemand over. Ga wat je doet eens twee keer beter doen: Betere dienstverlening, meer service, hogere kwaliteit! En dan mag je van mij best op oudjaar 2014 wat sterretjes verkopen; komt mijn dochter ze wel bij je halen!

Tot maandag, tot bij de stadsreceptie!

Otto

<< De blog in audiobestand volgt later >>


To Top