Westfriesland

Eerste paal voor nieuw R&D station Hazera in Warmenhuizen

Hazera_nieuwbouwTUITJEHORN – Hazera, de nieuwe naam voor Nickerson-Zwaan is gestart met de eerste fase van de bouw van een nieuw Cruciferen Onderzoeks- en Ontwikkelingsstation in Warmenhuizen. Donderdag 25 september hebben wethouders J.C.J. Beemsterboer en J. Bouwes van de gemeente Schagen de eerste paal geslagen voor het nieuwe station en daarmee is het bouwproces officieel gestart.

Cruciferen

Cruciferen ofwel Kruisbloemige gewassen omvatten groenten zoals kool, bloemkool en radijs. Het nieuwe station wordt gebouwd op een 10 ha. groot terrein en zal bestaan uit een modern complex van kassen, kantoren, onderzoekslaboratoria en operationele faciliteiten. De afronding van het project is gepland voor eind 2016.

Expansiestrategie

Door deze investering in faciliteiten voor Onderzoek en Ontwikkeling moet Hazera’s succesvolle internationale expansiestrategie in crucifere gewassen aanzienlijk versterkt gaan worden. Het nieuwe station zal een expertisecentrum op het gebied van onderzoek aan Cruciferen worden, dat de wereldwijde veredelingsactiviteiten van het bedrijf in deze gewassen gaat ondersteunen.

Seedvalley

De omgeving van Warmenhuizen staat bekend om zijn vruchtbare bodem, die uitermate geschikt is voor de teelt van kool. Warmenhuizen is ook gelegen binnen de grenzen van het Seed Valley-gebied, waardoor het een uitstekende locatie is voor de verdere ontwikkeling van onze veredelings- en zaad-activiteiten. Hazera is er trots op lid te zijn van de stichting Seed Valley.

 

Over Hazera

Hazera is een business unit van de in Frankrijk gebaseerde internationale coöperatie Limagrain. Hazera is één van de wereldwijd leidende bedrijven in het veredelen en ontwikkelen van groentevariëteiten en de productie en verkoop van hybride groentezaden. Kernactiviteiten zijn vooruitstrevend onderzoek en ontwikkeling, wereldwijde verkoop en gerichte teelttechnische ondersteuning. Al meer dan 70 jaar werkt het bedrijf aan de ontwikkeling van nieuwe producten om te beantwoorden aan de vereisten van markten wereldwijd. De producten worden op de markt gebracht via 12 dochterbedrijven en door distributeurs in meer dan 100 landen.

Limagrain is een internationale landbouwcoöperatie gebaseerd in Frankrijk en gespecialiseerd in akkerbouwzaden, groentezaden en graanproducten. Limagrain, opgericht en bestuurd door boeren, is het 4e zadenbedrijf in de wereld en het 2e in groentezaden, met een totale jaaromzet van bijna 2 miljard euro. Limagrain heeft bedrijven in 41 landen en telt meer dan 8.600 werknemers, van wie 20% (ruim 1.750) actief zijn in onderzoek en ontwikkeling.

To Top