Westfriesland

Duurzaam Ondernemen Award voor Maatschap Kreuk Andijk [+video]

Winnaar Niels Kreuk met zijn beide ouders en maten in de Maatschap Kreuk.

Winnaar Niels Kreuk met zijn beide ouders en maten in de Maatschap Kreuk.

ALKMAAR – Vrijdagmiddag werd in Alkmaar de Duurzaam Ondernemen Award 2014 uitgereikt aan Maatschap Kreuk uit Andijk. Dit vond plaats tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van GreenPort NHN  in een goedgevulde George Kesler Lounge in het Afas Stadion. Lees hier een compleet verslag daarvan.

Nominaties

In totaal zes bedrijven waren genomineerd voor de Award Duurzaam Ondernemen 2014 van de gemeente Medemblik. De focus van de award ligt dit jaar op de agrarische sector. Een sector goed voor ruim 725 bedrijven en 4000 mensen. Genomineerden waren Jansen Paprika BV, T en H Vlaar BV, Maatschap Kreuk uit Andijk, Smak Tulips, Mol Freesia en Projectleider Jan Mantel.

Jury Rapport

Het jury rapport was lovend over Maatschap Kreuk; “Duurzame innovatie ingezet op product, proces en marketing. Open en voor iedereen eerlijk kennis delen, veel uitproberen en de kennis is altijd voor iedereen toegankelijk. En dat is in deze branche toch fantastisch.”

Niels Kreuk

Door het in lagen opkweken van tulpenbollen en gebruik te maken van led verlichting weet Niels Kreuk en flink te besparen in ruimte en in Energie. “Een besparing van ruim 75% in vergelijking met gebruik van TL buizen. Een betere tulp, tegen lagere kosten met logistieke perfectie.” Niels Kreuk is de volgende generatie van het familiebedrijf Kreuk in Andijk. Vader en moeder zitten nu nog beide in de Maatschap, maar gaan daar binnenkort uit.

To Top