Westfriesland

Micro financiering maakt Dennis-Kookt in Hoorn mogelijk [+video]

Dennis-KooktHOORN – Woensdag 15 oktober opende Dennis-Kookt op de Dubbele Buurt in Hoorn voor het eerst zijn deuren. Dennis Kwakernaak was altijd al kookliefhebber en maakt nu 6 dagen in de week een warme maaltijd die mensen daar of thuis kunnen opeten. Elke dag is er keuze uit gerechten uit de Hollandse en Franse keuken.

Van oorsprong afkomstig uit Barneveld woont hij nu naar volle tevredenheid enkele jaren in Hoorn. Zo is ook het contact gegroeid met de uitbaters van Café CharlieS ook op de Dubbele Buurt. Eerst was het idee om daar in de keuken iets te gaan beginnen, maar waarom niet in een eigen pand. Cafe de Kermis naast Cafe Charlies was de ideale locatie voor zijn concept.

Doelgroep

In eerste instantie denkt Dennis vooral aan de inwoners van de binnenstad van Hoorn, maar ook de forens die op station Hoorn uitstapt en op de fiets of met de bus naar huis gaat. Kwakernaak: “Het eten blijft warm, dat hebben we zelf getest.”

Thuiskokers

Een groeiend aantal mensen verkoopt nu ook warme maaltijden vanaf huis. “Eigenlijk is dat oneerlijke concurrentie. Ik moet veel geld investeren in vetputten en sociale hygiëne en dat hebben zij niet. Maar wij moeten ook gewoon goede producten leveren en daarmee de gasten voor ons winnen.”

Groei

Nog geen dag open en Dennis kijkt al verder dan de keuken op de Dubbele Buurt. “Ik zie wel mogelijkheden in bedrijfscatering. Goed te combineren voordat de zaak om 15.00 uur open gaat. Dat kan met warme maaltijden, maar ook broodjes. Genoeg winkels en ook kantoren hier in de binnenstad.”

Financiering

Horeca is een moeilijke bedrijfstak voor nieuwe concepten en ondernemers. “Ik ben bij meerdere banken geweest en het lukte niet om geld te kunnen lenen. Nu is dat wel gelukt via Qredits, zij leveren micro-financieringen aan ondernemers.” Met eigen geld en deze financiering heeft Dennis de gehele ruimte kunnen verbouwen, een complete open keuken gecreëerd en aangekleed. “Nu dat ik alles heb uitgegeven, wordt het een sport om geld te gaan verdienen,” aldus goedlachse Dennis Kwakernaak.

Dennis-Kookt is maandag t/m zaterdag geopend van 15.00 tot 21.00 uur.

Interview


To Top