Westfriesland

OSH peilt de mening van ondernemers binnenstad Hoorn

Grote_noord_HOornHOORN – OSH Hoorn vraagt haar leden en ondernemers in de binnenstad van Hoorn om via een enquête nieuw beleid voor 2015 te gaan bepalen. In deze online vragenlijst worden opties besproken om de koopavond te verplaatsen naar de zaterdag, prioriteit in uitgaven en invoering van een Wifi netwerk in de binnenstad.

OSH Hoorn is de ondernemersvereniging voor ‘Ondernemers Stad Hoorn’ en dan met name de binnenstad van Hoorn. In deze vereniging zitten de winkeliers, horeca en eigenaren van commercieel vastgoed.

Enquête

Het doel van de enquête is de ervaringen van de achterban te peilen en daar weer nieuwe plannen voor te maken voor de komende periode. Zaken die daarin gevraagd worden zijn onder andere de ervaringen met de superkoopzondagen, feestverlichting, woensdagmarkten en susteams. De enquête staat op www.oshhoorn.nl. Invullen kan tot en met 6 september 2014!

Tunnel

Voorzitter Jan Haring van de OSH kijkt in het interview in het radioprogramma Westfriesland in Bedrijf met een gemengd gevoel terug op de afgelopen maanden. “Ik had echt het gevoel dat na twee colleges de tunnel nu eindelijk voor elkaar zou komen. Persoonlijk denk ik dat het korte termijn denken is om de tunnel niet te doen. Het is een grote frustratie om te zien hoe vaak je tijd verspilt door eigenlijk onnodig lang te moeten wachten voor een spoorwegovergang.”

Winkelleegstand

Haring is redelijk tevreden over de beperkte leegstand in Hoorn. “Hoorn heeft landelijk gezien nog een beperkte leegstand.” Toch ziet hij in winkelstraten als de Nieuwssteeg, Kruisstraat en Lange Kerkstraat steeds meer winkels leeg staan. Ruimte voor de grotere formules in Hoorn is lastig. “De beschikbare vloeroppervlakte in de binnenstad is voor sommige formules te klein. Het samenvoegen van panden is gelukkig de afgelopen college periodes wel verruimd. Maar het blijft een kwetsbare binnenstad.”

H&M en Primark

Zeker over de eerste wordt al jarenlang gesproken. Vele dachten aan de Grote Kerk die nu leeg staat na het vertrek van de Baby Plus. Haring: “H&M wil graag vierkante meters op de begane grond hebben en dan is denk ik de Grote Kerk niet groot genoeg. Maar zeg nooit. Er zijn geschikte locaties die misschien ooit beschikbaar komen, maar dat is ook een kwestie van prijs. H&M is een partij die zegt dit willen we en dit bieden we. Klopt één van deze twee niet dan komen we niet.”

Gratis Wifi in binnenstad

Inmiddels heeft de haven van Hoorn een dekkend Wifi netwerk. Deze is bekostigd door de gemeente Hoorn die dit ziet als service aan de haven bezoekers. Maar ook Wifi in de binnenstad staat hoog op het wensenlijstje van de OSH. Via subsidies van de provincie Noord-Holland wil Haring een groot deel van de installatiekosten voor een Wifi netwerk in de binnenstad kunnen realiseren.

Haring: “In de ideale situatie zou dit netwerk moeten beginnen daar waar je de stad binnenkomt. Pelmolenpad, Vale Hen en stationsgebied. Want op dat moment wil je de consumenten informeren wat er kan en is in de stad, maar dit maakt het plan wel duurder.” Via dit Wifi netwerk wordt het mogelijk om meer te weten te komen over deze consumenten. Deze gegevens hebben een marketingwaarde die lokaal of via een landelijke aanbieder kan worden gedeeld in ruil voor een bijdrage in de kosten. “De komende weken moet hier een besluit over worden genomen,” aldus de voorzitter OSH Jan Haring.

Interviews

In het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf was Jan Haring 23 augustus te gast. In het interview in twee delen spreekt hij over OSH als belangenvereniging (deel 1) en over de actie punten voor de komende periode (deel 2).

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/164692601″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/164692600″ params=”color=ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false” width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top