Westfriesland

Terugblik op Maatschappelijke Beursvloer West-Friesland

beursvloer_01_2014HOORN – Vrijdagmiddag werd voor de vijfde keer de Westfriese Maatschappelijk Beursvloer georganiseerd bij SG Newton in Hoorn.  In de gymzaal van de school kwamen 65 vrijwilligersorganisaties en 50 bedrijven bijeen om mét gesloten beurs met elkaar te handelen.

Even na 15.30 was het tijd om de totale waarde van alle matches bekend te maken. Met een totaal van 79.415 euro is het wederom een record. Dit aantal werd behaald met 147 matches, een gemiddelde match van 540 euro. Een mooi bedrag en nieuw record voor de Beursvloer.

MVO

Ruim 50 bedrijven waren actief op de beursvloer. “Wij zijn de laatste jaren flink gegroeid en dan hoort een maatschappelijke bijdrage erbij,” aldus Jolijn Herling van Herling Strijdhorst die vier maal een mailing voor 100 stuks in de aanbieding had. Kim de Graaf van Rabobank West-Friesland: “Bedrijven waren altijd al wel actief met maatschappelijk betrokken ondernemen. Maar met initiatieven als de Maatschappelijke Beursvloer en de Westfriese Uitdaging wordt dit zichtbaarder en makkelijker voor bedrijven.”

Bedrijven kunnen kiezen welke stichting zij hun dienst of product aanbieden. In ruil daarvoor krijgen zij tegenprestatie welke past bij deze stichting. Een gratis voorstelling, heerlijke gebakken appeltaart voor het gehele bedrijf of een leuke activiteit. Dit alles bij elkaar valt onder de noemer MVO, maatschappelijk verantwoord ondernemen, maar vaak zonder dat de ondernemer dat zo ziet. “Iets terug doen,” wordt vaak genoemd als drijfveer om op deze beurs actief te zijn.

Video

Maar hoe werkt dat nu dat matchen? Bekijk onderstaand interview via onze partnerwebsite OnsWestfriesland. Daarin een gesprek met Jolijn Herling van Herling en Strijdhorst over hun aanbod en waarom zij meedoen aan deze beurs. Kim de Graaf van Rabobank West-Friesland geeft een tip voor ondernemers en als laatste het woord aan Anne van Leeuwen van het Vrijwilligerspunt. Hoe kijkt zij terug op de vijf editie?

Audio

Een verslag van Westfriesland in Bedrijf radio over de Maatschappelijke beursvloer Westfriesland. Van het begin met de gong tot het eind de bekendmaking van de totale waarde aan matches.

[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/178546287″ params=”color=ff5500″ width=”100%” height=”166″ iframe=”true” /]


To Top