Westfriesland

Verslag NIVO Mastermind; een terugblik

NIVO Mastermind _ Fotograaf Yvette Vlaar
NIVO Mastermind, een groepsreis langs ondernemersvraagstukken…
Door: Samantha Nell-Wulf, Loft25

Net toen we dachten dat de herfst echt was begonnen, kwam de zon weer terug! Op 26 augustus reisden ruim 30 vrouwen naar het pittoreske Grootschermer af. Ze reden over prachtige polderwegen, de avondzon in hun gezicht, klaar voor een groepsreis langs ondernemersvraagstukken. Onder het motto ‘twee weten meer dan één’ vond de eerste NIVO avond na de zomervakantie plaats in het Genot van Grootschermer. NIVO is hét netwerk voor vrouwelijke ondernemers en ondernemende vrouwen in Noord-Holland.

Mastermind & ondernemersvraagstukken
Van tevoren waren er verschillende ondernemersvraagstukken ingezonden. Vraagstukken die bijvoorbeeld aan bod kwamen, waren:
▪ Hoe werf ik (de juiste) klanten?
▪ Hoe vergroot ik mijn (online) zichtbaarheid?
▪ Hoe stel ik de juiste doelen?
▪ Hoe kan ik bijdragen aan maatschappelijke betrokken ondernemen?
▪ Hoe verkrijg ik de status van expert?
▪ Samen kom je verder dan alleen… Maar waar let je op bij een samenwerking?
▪ Hoe kan ik met mijn diensten / producten blijven vernieuwen?

NIVO-lid Josefine Logemann (Business Women Stand Out and Bloom) leidde de mastermind waarbij de aanwezigen in groepjes van vijf met deze vragen aan de slag gingen. Op elke vraag kwam een scala aan ideeën en antwoorden. Door de verschillende achtergronden en de verschillende invalshoeken van de ondernemers ontstonden er boeiende gesprekken.

Na de eerste ronde mastermind werd de samenstelling van de groepjes compleet veranderd, zodat er in de tweede ronde weer nieuwe inzichten en verbindingen ontstonden. Hierna was het tijd voor de netwerkborrel, maar iedereen was blijkbaar zo geboeid door de laatste vraag, dat de groepjes door bleven gaan met het uitwisselen van hun kennis. En daar is nou net een netwerk als NIVO voor. Geïnspireerd en vol nieuwe ideeën gingen alle ondernemers huiswaarts om de volgende dag meteen met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan.

Fotografie
De fotografie van de avond is verzorgd door Yvette Vlaar. Zij heeft een fotoblog over deze avond gepost.

Volgende NIVO bijeenkomst 8 oktober: ondernemersverhalen
De volgende bijeenkomst van NIVO is op 8 oktober in Het Pakhuis in Hoorn. Verschillende vrouwen geven dan een kijkje in hun leven als ondernemer en inspireren anderen met hun eigen ondernemersverhaal. Meer informatie over deze avond is te vinden op de website van NIVO.


To Top