Westfriese Uitdaging

‘Verenigingen maak gebruik van bedrijvennetwerk’

wfu_infomeetingWOGNUM – Vrijdagmiddag organiseerden Westfriese Uitdaging en het Vrijwilligerspunt Westfriesland een informatiemiddag voor verenigingen en stichtingen bij Scholtens Groep in Wognum. Tijdens deze middag werd uitgelegd hoe men via het bedrijvennetwerk van de Westfriese Uitdaging verzoeken tot spullen, kennis en kunde kan aanvragen.

Kans van bedrijvennetwerk

Aan de bijna 70 aanwezigen van stichtingen en verenigingen uit Westfriesland legde manager Sandra Smit van de Westfriese Uitdaging uit wat de voordelen van dit bedrijvennetwerk de organisaties kan bieden. Dit koppelen van vragen met aanbod van bedrijven worden ‘matches’ genoemd. De Westfriese Uitdaging bestaat nu al bijna 6 maanden. Een periode waar zij met tevredenheid op terug blikt.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167817899″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Beursvloer

Anne van Leeuwen van het Vrijwilligerspunt lichte de aanwezige verenigingen en stichtingen in over de alweer vijfde Maatschappelijke Beursvloer. Hierbij kunnen organisaties op één middag diverse verzoeken doen aan bedrijven en zich presenteren. Eigenlijk een soort één daagse uitdaging, dit jaar op 21 november bij SG Newton in Hoorn.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167817898″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Matches

Beide initiatieven werken los van geld, maar er is dus best veel mogelijk voor verenigingen en stichtingen in Westfriesland. Annika van Zonneveld heeft namens  Steunpunt Zorg voor welzijn enkele verzoeken bij de Westfriese Uitdaging neergelegd. Zij ervaart de bijdagen als zeer positief en merkt ook dat bedrijven graag een steentje willen bijdragen. Een voorbeeld van een Match was de ondersteuning voor communicatiematerialen voor ‘Goed voor de dag, ook met een klein bedrag’ een event zondag 28 september bij Noppes in Hoorn.
[soundcloud url=”https://api.soundcloud.com/tracks/167817897″ params=”auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&visual=true” width=”100%” height=”450″ iframe=”true” /]

Handen

Over het algemeen hebben veel verenigingen wel een wens voor nieuwe spullen. Daarnaast lijkt een grote wens toch ook vooral handen voor enkele uren per week. Misschien iets voor bedrijven om hier ook meer mee te doen? Met enkele collega’s een middag op stap met mensen met een beperking? Een ochtend assisteren bij een dierenopvang?

Foto’s

[nggallery id=24]

To Top