Column

Column Michiel Beemster: Doen

24 oktober 2015 – Column Michiel Beemster: Doen

Doen, het klinkt zo makkelijk en het is zo een lekker simpel woordje. Je moet het gewoon doen, is een veel gehoorde uitspraak, vaak geroepen door vaak succesvolle mensen die het inderdaad ooit gedaan hebben.

Maar misschien is het wel zo simpel, als je het niet doet, weet je ook niet of het ooit iets was geworden en misschien blijft dit dan wel voor altijd knagen.

Uiteraard zijn er wel twee facetten waar het doen op gebaseerd moet zijn. 1. Een oneindig vertrouwen in het idee of eigen kunnen. 2. Een goede financiële onderbouwing, zonder vreemde verwachting.

Maar dan nog klinkt het allemaal zo simpel, je moet het maar even doen. Er is nog je hoofd die je continu op andere gedachte probeert te brengen. Je hebt de zo genaamde goede raad van een vriend of familielid, die vinden het namelijk vaak een veel te groot risico. Dan is er in veel gevallen nog je gezin, want wat als het mis gaat, wie gaat dan de kost verdienen?

Bij al die gedachte zullen veel mensen denken; Laat maar zitten. Wat als het toch fout gaat, dan zet ik misschien te veel op het spel, misschien wel alles.

het doen met een plan en goede basis.

Toch vind ik dat we het vaker moeten doen, uiteraard met een goede ondergrond, niet het “Ik Vetrek” doen, nee het doen met een plan en goede basis.

Aan al die mensen mensen met wijze raad om de mensen die het willen doen heen, het volgende; Temper de mensen die het willen doen niet, deze mensen zijn van essentieel belang in onze samenleving, zij zorgen namelijk voor vernieuwing, ontplooiing en misschien wel werkgelegenheid.

Als slot een citaat van Aristoteles: Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.

Michiel Beemster

To Top