Westfriesland

Faillissement VBK Groep, kans op doorstart

HOORN – Woensdagochtend heeft VBK Beheer BV bij de rechtbank haar faillissement aangevraagd. Hierbij horen ook de vennootschappen VBK Noord BV, VBK Zuid BV, VBK Noord-West BV, VBK Leidingtechniek BV en VBK Betontechniek BV, welke alle in het faillissement meegaan. Dit nieuws volgt op het eerdere bericht van het vragen van uitstel van betaling. Het nieuws het heeft het bedrijf vandaag zelf bekendgemaakt.

De VBK Groep, met circa 190 medewerkers, hield zich vanuit haar vestigingen in Hoorn, Schagen en Halfweg bezig met de projecten in de infra, bouw (woning- en utiliteitsbouw) en leidingen. Woensdagmiddag is het personeel verder geïnformeerd over het faillissement.

Onvermijdelijk

Het faillissement bleek onvermijdelijk toen duidelijk werd dat schuldeisers niet meer betaald konden worden. Kostenbesparingen en inkrimpingen van de organisatie hebben niet het gewenste effect gehad. Er is een afkoelingsperiode ingelast. Dat betekent dat derden, zoals onderaannemers en leveranciers, alleen met een machtiging van de rechter-commissaris goederen kunnen opeisen.

Doorstart

De inmiddels lopende onderhandelingen over een doorstart gaan door. Er zijn meerdere geïnteresseerde partijen. Hierover kunnen zolang de onderhandelingen nog lopen, geen uitspraken worden gedaan. De insteek is om één van Noord-Hollands bekendste bouwbedrijven met meer dan 50 jaar ervaring in enigerlei vorm te laten voortbestaan.


To Top