Westfriesland

‘In 3,5 uur €55.000 ophalen voor eigen vestiging in Hoorn’

Rene Voss klein

René Voss lukte het om in korte tijd zijn doelbedrag op te halen via crowdfinance. Foto via zijn campagnepagina.

HOORN – Fit20, een fitnessformule om in 20 minuten per week fit en sterk te worden, komt naar Hoorn dankzij een succesvolle en zeer snelle crowdfinance campagne. In slechts 3,5 uur haalde ondernemer René Voss via Collin Crowdfund € 55.000,- op bij 36 particuliere investeerders. Hierdoor kan hij beginnen aan de realisatie van de fit20studio aan de Nieuwe Steen 48a, in het zakelijke centrum van Hoorn. 

De formule van fit20 richt zich op de verbetering van de algehele fitheid en gezondheid in slechts 20 minuten per week. Tijdens een fit20 sessie onderwerpt de sporter zijn lichaam onder continue begeleiding van een personal trainer, aan een korte maar zeer intensieve trainingsinspanning. Door het lage tempo waarin de oefeningen worden uitgevoerd, hoeft de sporter niet te transpireren maar worden de spieren wel tot het uiterste op de proef gesteld. De training zorgt voor een effectieve prikkel waar het lichaam sterk en snel op reageert.

Succes in Nederland

De fit20 formule maakt momenteel een sterke groei door. Sinds de oprichting in 2011 zijn er 42 fit20 studio’s in heel Nederland gevestigd en binnenkort dus ook in Hoorn.

René Voss: “Doordat omkleden en douchen na de training niet nodig is, kan de training makkelijk worden ingepast tijdens het werk of tussen andere bezigheden door. Daarnaast blijkt de personal trainer in combinatie met een vaste afspraak voor elke trainingssessie, een goede ‘stok achter de deur’ voor de sporters. Dat zijn cruciale ingrediënten voor het huidige succes van fit20.”

Energie en vertrouwen

In 3,5 uur staken 36 investeerders gemiddeld € 1.527,- in de onderneming van Voss. In ruil voor deze 5-jarige lening ontvangen zij een rentevergoeding van 7,5%. De snelheid waarmee de lening werd volgeschreven verraste Voss positief: “Het geeft ontzettend veel energie en vertrouwen om mijn plannen met zo’n overtuigende steun te kunnen realiseren.” Per 1 mei gaat de fit20 vestiging aan de Nieuwe Steen 48a in Hoorn open.


To Top