Westfriesland

Kees Verbeek bij finalisten EY Entrepreneur Of The Year 2015

Foto: EY Entrepreneur of the Year

De vijftien finalisten. Kees Verbeek op de tweede rij van onder. Foto: EY Entrepreneur of the Year

HOORN/ROTTERDAM – Dit jaar presenteerden 26 ondernemers zichzelf en hun onderneming op de jurydag met een elevator pitch en een persoonlijk gesprek aan een onafhankelijk jury. De finalisten zijn ondernemers met een kenmerkend doorzettingsvermogen, ze zijn de drijvende kracht achter de onderneming, anticiperen op de wereld die snel verandert, zien en pakken kansen, en hebben het bewezen vermogen door te zetten waar anderen twijfelen of opgeven.

Volgende week donderdag wordt bekend gemaakt welke van de vijftien finalisten zich EY Entrepreneur Of The Year 2015 mag noemen. Bij deze vijftien finalisten ook één van de twee directieleden van Abovo Kees Verbeek. Een gesprek met deze ondernemer.

Categorie Accelerating

Een van de kanshebbers in de categorie Accelerating is Kees Verbeek van Abovo Media. Maar hoe komt iemand in zo’n finale terecht? Verbeek: “We zijn na een gesprek met EY genomineerd voor deze prijs. Het gaat om een individuele prijs dus Marinus en ik konden dit niet samen doen, na overleg hebben we besloten dat ik het traject in ging.”

En daar zat ik dus bij, geweldig!

De nominatie is gebaseerd op een pitch. “Deze pitch heb ik zelf gedaan. In 2 minuten tot de kern komen over het bedrijf voor een zaal met 100 mensen is nog best spannend. Na deze pitch volgde er een individueel gesprek met 3 ondernemers die een half uur van alles vroegen over Abovo. Alle genomineerden doorliepen dit traject en aan het einde van die dag werden de finalisten bekend gemaakt. En daar zat ik dus bij, geweldig!”

 komende jaren blijven accelereren

Wellicht is het al een beetje vooruitlopen op de bekendmaking van de finalist, maar waarom past deze prijs bij Kees Verbeek? “Ik denk dat wij (Marinus en ik doen zakelijk bijna alles samen) in staat zijn gebleken een mooie groei te realiseren in een markt die redelijk traditioneel onderverdeeld was. De mediawereld speelde zich voornamelijk af in Amsterdam en omgeving maar inmiddels staat Hoorn redelijk op de kaart bij uitgevers, exploitanten, reclamebureaus, adverteerders en alle online partijen die zich in dit wereldje begeven. We zijn gedreven om het beste voor de klant te bereiken en we geloven in wat we doen. Het bedrijf is meer dan klaar voor de komende jaren en dankzij de innovatieve kracht maken we nu stappen die anderen niet maken. We willen natuurlijk ook de komende jaren blijven accelereren.”

Groei tips

Als iemand wordt genomineerd in de categorie Accelerating heeft hij of zij blijkbaar een goed beeld hoe te groeien met je bedrijf. Welke tip heb je voor andere ondernemers? “Iedere ondernemer heeft natuurlijk andere vraagstukken, per branche kan dit ook erg verschillen. Wat voor ons altijd belangrijk is geweest in algemene zin kan ik uiteraard wel als tip meegeven. Zorg dat je de beste mensen in dienst hebt dus investeer in goed personeel, Zet volop in op ICT & Innovatie (wat je kunt automatiseren moet je ook automatiseren), probeer altijd een stuk vooruit te kijken en kom altijd na wat je beloofd naar alle partijen met wie je samenwerkt. En zorg dat er lol in hebt…”

Kees Verbeek (l) met mede directielid Marinus Zoutendijk na winnen OVNH

Kees Verbeek (l) met mede directielid Marinus Zoutendijk na winnen OVNH

Bekendmaking

Uit de vijftien finalisten worden tijdens de finale op 8 oktober a.s. in Rotterdam bij de Cruise Terminal Rotterdam de winnaars bekend gemaakt. Daarbij zijn finalisten, oud winnaars en bekende Nederlandse topondernemers aanwezig. De selectie van finalisten wordt verzorgd door een deskundige, onafhankelijke peer-to-peer jury onder leiding van juryvoorzitter Hans Biesheuvel. Of Kees Verbeek de winnaar is geworden lees je natuurlijk op www.westfrieslandinbedrijf.nl

Finalisten in de categorie Emerging

Henk Jan Beltman – Tony’s Chocolonely – Amsterdam
Andries Bonneur – Stage Global – Amsterdam & New York
Esther van Diepen – Mom in Balance – Haarlem
Frans Jonker – Ticketscript – Amsterdam
Tim Ouborg – Princess Sportsgear & Traveller – Breda
Ruud Stelder – SEOshop group – Amsterdam
Walter Vendel – Fit20 – Hattem
Robert Vis – MessageBird – Amsterdam
Mark Vletter – Voys – Groningen

Finalisten in de categorie Accelerating

Rob Banken – Banken Champignons groep – Wijchen
Martijn Herfkens – Fintrex – Rotterdam
Jordy Kool – Infotheek Groep – Leiden
Kees Verbeek – Abovo Media – Hoorn
Edward Voncken – KMWE – Eindhoven
Cees van der Voorden – PTI – Woerden

To Top