Westfriesland

Restaurant Alpino kiest voor streekproducten uit Noord Holland

Restaurant_alpino buiten

Restaurant Alpino van Henny van Bragt aan het Breed in Hoorn

HOORN – Na het starten van restaurant Alpino op 15 november is Henny van Bragt, de ondernemer en tevens kok, gestart met vooral de Westfriese no nonsens mentaliteit te bedienen omdat Hoorn toch het hart van Westfriesland is. Dit wordt zeer gewaardeerd maar de winterkaart bleek volgens Van Bragt niet onderscheidend of compleet genoeg.

Hij gaat het concept en de vraag naar streekproducten vanaf 4 maart uitbreiden. Van Bragt: “Dat kan door producten te gaan inkopen zoals Wieringerweide rundvlees. Smaakvol vlees uit de ecologische zone tussen de Noordzee en het IJsselmeer, afkomstig van ‘Schoon Vlees’ boerderij Piet Ottens. De frisse lucht, de rust die dit gebied uitstraalt en de optimale gezondheid van de dieren proef je terug in de producten.”

De vis op de kaart komt uit Den Oever (garnalen en garnaalachtige) en Den Helder (rond en platvis). Deze wordt aangevuld met Jacobas dagvangst of Skagerdijk varkensvlees en Dutch dry aged rundvlees. Van Dragt: “Dat is droog gerijpt Nederlands rundvlees welke ook op de nieuwe menukaart zal prijken en een ongeëvenaarde smaaksensatie is.”

Voor de aardappelen, groente en fruit heeft Alpino een leverancier gevonden die zijn producten uit West-Friesland betrekt. Maar ook drank kan uit Westfriesland komen. “We gaan een streekwijn verkopen welke nog gezocht moet worden, maar er zijn voldoende wijngaarden in West-Friesland die aan de smaak van Alpino zal gaan voldoen,” aldus Van Dragt.

Het nieuwe motto van Henny van Bragt is dan ook: wat je dichtbij haalt is veul lekkerder. Restaurant Alpino is gevestigd op het Breed 32, in Hoorn.


To Top