Westfriesland

Westfrieschlander kaas ook bij Deen Supermarkten

20150905-DSC_2526 (Large)

Vader Roozendaal in de kaaswinkel in Hoorn

WOGNUM – World Wide Cheese is een familie bedrijf van de vader en zoon Rozendaal. De groothandel uit Wognum is gevestigd op de Westerspoor in Wognum. De nieuwe Westfriese kaas Westfrieschlander verovert stapje voor stapje de regio.

In de vroege beginselen stond Albert Roozendaal als markt koopman op de Noordermarkt in Amsterdam, waar in alle vroegte de markt werd opgebouwd en tot in de late uurtjes mooie stukjes kaas werden verkocht. Tegenwoordig is World Wide Cheese een export en import bedrijf met een assortiment van ruim 200 kazen. Van Gouda tot Cheddar en verse Geitenkaas tot Burrata, waaronder ook biologische varianten.

Winkel Hoorn

Sinds juli is aan het assortiment ook een echte Westfriese kaas toegevoegd. Westfrieschlander wordt gemaakt door P&M Kaasmakerij uit Hoogwoud met weidemelk uit Opmeer. Ter ondersteuning van de verkoop opende vader en zoon Roozendaal 3 september een kaasspeciaalzaak aan de gedempte turfhaven in de Hoornse binnenstad. Met een prominente plek voor de eigen Westfrieschlander.

Ook via DEEN

De verkrijgbaarheid van Westfrieschlander wordt nog beter. Afgelopen weken werd er hard gewerkt aan een overeenkomst met DEEN Supermarkten om de Westfriese kaas ook in de supermarkt te verkopen. “Daar komt best veel administratie bij kijken. Alle ingrediënten moeten worden opgegeven, maar de deal is rond.” Binnenkort dus ook te koop bij DEEN.

Uitbreiding opslag

Hiervoor zal de productie nog verder opgevoerd worden en de opslag worden vergroot. Bij P&M Kaasmakerij gaat een nog grote hoeveelheid kaas opslaan en tevens langer op de plek leggen zodat de kaas ook langer kan rijpen.

Interview

Luister hier het uitgebreide interview met Bastiaan Roozendaal over de groothandel, biologische kazen en de totstandkoming van de Westfrieschlander.


To Top