Koppie Doen bij De Boet | Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media
Westfriesland

Koppie Doen: ‘Zit er een gekke mier in je bedrijf?’

Koppie Doen bij De Boet | Foto Alex Gitzels/Westfriesland Media

HOOGWOUD – Dinsdagavond 1 november organiseerde Ondernemersclub Westfriesland de negende editie van het netwerkevent Koppie Doen. In samenwerking met de Rabobank en Westfriese Bedrijvengroep was een programma gemaakt rondom freelance boswachter Arjan Postma in een toepasselijke locatie, tuincentrum De Boet in Hoogwoud.

Vanaf 19.00 uur verzamelden 180 ondernemers zich in de lunchroom van het tuincentrum om na ontvangst met een kop koffie even bij te praten. Niet voor niks de naam van het netwerkevent. Na een kort woordje van de ad-interim voorzitter van de Westfriese Bedrijvengroep Ramon Stoffer was het woord aan de gastheer, Kees Vriend. Hij vertelde in het kort de geschiedenis van het bedrijf en de groei ook als toeristische uitje in de regio Noord-Holland Noord en de kansen van de eigen webshops en die van partners tuincentra in warentuin.nl.

Arjan Postma

Hoofd spreker van de avond was Arjan Postma. “Na een functie achter een bureau en pc merkte ik dat ik last had van overbemesting,” aldus Postma wijzend op zijn buik. De freelance boswachter heeft een passie voor de Nederlandse natuur, is daar veel te vinden en vertelt daar graag over. Daarnaast is onlangs zijn derde boek uitgebracht, Buiten gebeurt het. Vergezeld van zijn hond, “die neem ik altijd en overal mee naar toe, “had hij 1,5 uur de tijd om te vertellen over zijn passie, de natuur in Nederland.

‘Gekke mier’

Postma spiegelt graag het gedrag van dieren aan die van de mens en de wil van de mens om de natuurlijk maakbaar te maken. Maar natuurlijk ook een link naar de ondernemerschap kwam aanbod. “Echte verandering komt van onder,” maakte Postma de verwijzing naar de ‘gekke mier’ die een belangrijke rol heeft in de mierenkolonie als vinder van nieuwe leefomgevingen. Samen met de ‘trendsetter mier’, die het gekke idee omarmt en de rest met zich mee krijgt.

Rugstreeppad

Voor de projectontwikkelaar die bang zijn voor het stilleggen van het werk bij de vondst van een beschermd dier had hij ook een tip; “Kijk je vooraf naar de gevaren kun je met een kleine investering deze problemen voorkomen,” Postma doelt daarmee op de rugstreeppad die juist in deze regio veel aanwezig is waar hij in de rest van Europa uiterst zeldzaam is. “Egaliseer je de bouwgrond komen er geen plassen en daarmee zal de rugstreeppad zich hier niet vestigen.”

Tijdens de afsluitende vragenronde had één van de aanwezigen een vaag klein beestje mee die in de kozijn genesteld was. Kijkend in het rode bekertje stelde Postma de bezitter gerust. Het bleek een veelvoorkomende soort vlieg te zijn die warmte van het kozijn plezierig vond. Een teler was benieuwd waar de ooievaars bleven nadat hij een nest haf geïnstalleerd en een andere vraag ging over de opkomst van gevaarlijke bijen.

Na de presentatie en de dankwoorden aan de organisatie en gastheer was het tijd om onder het genot van een hapje en een drankje verder te praten en te netwerken.

Foto’s en video

9e Koppie Doen (01-11-2016)Dinsdag 1 november 2016: Editie 9 van netwerkevent Koppie Doen bij Tuincentrum De Boet. Met hoofdspreker freelance boswachter Arjan Postma. #Video 1:28 min.

Geplaatst door Westfriesland in Bedrijf op vrijdag 4 november 2016


Westfriesland in Bedrijf added 53 new photos — at Tuincentrum De Boet.

woensdag, 2 november 2016 10:34 am

Foto’s van de 9e editie van Koppie Doen met spreker Arjan Postma.

Koppie Doen – 1 november 2016

1 0

Koppie Doen: ‘Zit er een gekke mier in je bedrijf?’

To Top