Westfriesland

Nieuw Innovatie Centrum Incotec geopend in Enkhuizen

ENKHUIZEN – Dinsdag werd in het bijzijn van klanten, leveranciers en medewerkers Incotec’s nieuwe innovatiecentrum geopend. Alle gasten werden rondgeleid in het Innovatie Centrum waarin Incotec R&D, Sales en Marketing teams zijn gevestigd. De opening van het Innovatie Centrum is volgens het bedrijf een goed voorbeeld van Incotec’s focus op innovatie.

Het Innovatie Centrum huisvest diverse chemische, biologische en analytische laboratoria, waaronder laboratoria voor zeer schoon en veilig moleculair en microbiologisch onderzoek en diverse applicatielaboratoria voor de ontwikkeling van innovatieve zaadcoatings. Naast een reeks klimaatcellen voor onder andere priming van zaden en zaadopslag zijn er drie planten-opkweekcellen, ofwel phytotrons. Deze planten-opkweekcellen hebben uniforme teeltomstandigheden voor licht (LED), temperatuur en luchtvochtigheid waarmee zeer betrouwbare onderzoeksresultaten worden verkregen. Hierdoor kan het effect van zaadbehandelingen nauwkeurig worden gevolgd tot enkele maanden voorbij de kiemfase.

3 miljoen investering

Incotec werd eind vorig jaar overgenomen door speciaal chemiebedrijf Croda dat sinds die tijd bijna 3 miljoen euro investeerde in dit nieuwe onderzoekscentrum. De investering onderstreept het belang van de ontwikkeling van het Europese deel van de business. “Wij zijn bijzonder trots op dit state of the art Innovatie Centrum. Wij zetten ons in voor de continue ontwikkeling van innovatieve producten die aansluiten bij de behoefte in de markt,” aldus het bedrijf.  

Foto: Opening van het Incotec Innovatie Centrum. Vrnl: Marieke Praat, Mark Hoogendoorn, Sander Willemse, Mariska Wever, Eric Jan Bartels

Nieuw Innovatie Centrum Incotec geopend in Enkhuizen

To Top