Westfriesland

Westfriese Bedrijvengroep zoekt nieuwe voorzitter

Wie volgt Piet Mol op? Foto Alex Gitzels

WESTFRIESLAND – De Westfriese Bedrijvengroep (WBG) is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De overkoepelende ondernemersvereniging is bezig zichzelf opnieuw op de kaart te zetten door de vereniging te professionaliseren. Een vernieuwde website is daar het eerste voorbeeld van. Maar de wensen zijn groter, niet alleen belangenvereniging maar ook op de voorgrond meer zichtbaar zijn en ondernemers verbinden.

De WBG is de overkoepelende organisatie van de grote ondernemersverenigingen in de regio met in totaal ongeveer 800 aangesloten bedrijven en heeft als doel om de economie van Westfriesland, in de breedste zin van het woord, te stimuleren. De WBG behartigt de belangen van ondernemers, die buiten de directe omgevingssfeer liggen van de aangesloten clubs, zoals het onderhouden van contacten met de 7 Westfriese gemeenten, de provincie Noord Holland en grotere andere koepelorganisaties.

Functieprofiel

Bij een nieuwe vacature hoort natuurlijk ook een functie profiel. Deze heeft de WBG op haar website gezet. De voorkeur heeft een huidige ondernemer of die ondernemer is geweest in Westfriesland. Alle kandidaten, ook tips van ondernemers met de juiste kwaliteiten, dien vóór 4 juni te zijn aangemeld. Bij een positieve procedure zal de benoeming worden voorgedragen aan de leden tijdens de Algemene Ledenvergadering van 15 juni.

John Koomen met burgemeester Nijpels

Toelichting

Bestuurslid John Koomen (foto, links) lichtte de vacature en de vernieuwing van de Westfriese Bedrijvengroep toe in het ondernemersprogramma Westfriesland in Bedrijf op Radio Hoorn.

Westfriese Bedrijvengroep zoekt nieuwe voorzitter
To Top