Westfriesland

Blokker Holding: ‘Focus op Blokker, 1900 banen verdwijnen’

AMSTERDAM – Blokker Holding heeft besloten zich volledig te gaan richten op Blokker, de winkel waarmee het allemaal begon in 1896. De overige winkelbedrijven van het concern, Intertoys, Maxi Toys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker zullen worden verkocht. Deze strategiewijziging leidt er toe dat in de komende periode circa 1.900 arbeidsplaatsen komen te vervallen. Dit maakte het bedrijf dat zijn oorsprong heeft in Hoorn dinsdagochtend bekend.

Op dit moment richt Blokker Holding zich met zeven winkelformules op drie markten: ‘huishoud’, ‘speelgoed’ en ‘wonen’. “Maar in een speelveld dat steeds competitiever wordt en met consumenten die hogere eisen stellen, moeten winkelbedrijven zich voortdurend vernieuwen om relevant en interessant te blijven. De daarbij gewenste snelheid, wendbaarheid en commerciële slagkracht, vereisen meer focus”, aldus het bericht van het grootwinkelbedrijf.

Een winkelketen

Dat is de reden dat Blokker Holding zich in de toekomst gaat richten op één winkelketen: Blokker. Zo hoopt het de leidende positie in het segment ‘huishoud’ te behouden en verder te versterkt. Blokker Holding verwacht de andere bedrijven onder te brengen bij andere partijen waar ze de aandacht krijgen om voor de klant relevant te blijven en te groeien.

We realiseren ons heel goed dat deze aankondiging een grote impact heeft op onze medewerkers. Bij Blokker, Marskramer en op het hoofdkantoor van de holding gaan arbeidsplaatsen verloren. Dit is een ingrijpend besluit voor onze collega’s die met veel inzet dagelijks onze klanten helpen en achter de schermen bijdragen aan de modernisering binnen de verschillende winkelbedrijven. Ingrijpende maar noodzakelijke maatregelen die er toe zullen leiden dat Blokker met een goed assortiment van belang is en blijft voor haar klanten online en in de winkels. En wij zijn ervan overtuigd dat onze andere winkelformules met een nieuwe eigenaar een goede toekomst hebben. Casper Meijer, CEO Blokker Holding

Gepostet von Museum van de Twintigste Eeuw am Dienstag, 16. Mai 2017

De eerste vestiging van ‘De goedkoopste Ijzer & Houtwinkel’ van J. Blokker op het Breed in Hoorn.

Blokker Holding: ‘Focus op Blokker, 1900 banen verdwijnen’
To Top