Westfriesland

Cateraar Cormet uit Hem komt in Italiaanse handen

Catering van Cormet

HEM – Cormet Enjoy the Good Life B.V. (Cormet) is al sinds 1992 specialist in onderwijscatering. Op 11 januari 2017 is het bedrijf uit Hem gefuseerd met de Italiaanse cateraar Creia en gaat het deel uitmaken van deze grote, professionele keten met vestigingen in Italië, Spanje, Denemarken, Duitsland en België.

Cormet ziet dit als een grote stap vooruit, zowel voor opdrachtgevers en medewerkers alsmede voor onze dagelijkse gasten. “Door onderdeel uit te maken van deze groep, kunnen wij de continuïteit voortdurend blijven garanderen en nog beter voldoen aan de vraag naar de invulling van eten en drinken”, aldus Rijkent Cornelius, algemeen directeur Cormet.

Andere markten

Mede dankzij de ervaring van Creia hoopt Cormet haar activiteiten naar andere markten uit te breiden. Naast haar specialiteit in onderwijscatering uitbreiden naar bedrijfshoreca en eten en drinken in zorginstellingen.

Cornelius: “Door het delen van kennis en kunde, de ontwikkeling van een grotere innovatieve slagkracht en enorme creativiteit en conceptontwikkeling van beide cateringorganisaties leidt deze stap tot een verbetering in kwaliteit, meer foodbeleving en een forse groei in maatschappelijk verantwoord ondernemen.” Cormet behoudt haar eigen identiteit en het huidige managementteam blijft ook in tact.

Over Creia

Creia is een joint-venture van Camst & Cir Food, met ervaring in catering sinds de jaren ’40. Creia heeft haar sporen verdiend op het gebied van catering binnen onderwijs, gezondheidszorg en bedrijfscatering. Creia heeft een personeelsbestand van 22.000 medewerkers en een omzet van meer dan 1 miljard euro per jaar.

Creia en Cormet delen normen en waarden, die de sleutel tot succes gebleken zijn, zoals hoogwaardige kwaliteit van eten en drinken, voedselveiligheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen, innovatie, duurzaamheid en passie voor eten en drinken. Creia is, net als Cormet, een mensgericht bedrijf waar de medewerkers centraal staan. Een goed voorbeeld is het professionele opleidingsplan dat medewerkers faciliteert om zich voortdurend te blijven ontwikkelen.

Over Cormet

Sinds de start in 1992 op één cateringlocatie in Amsterdam, is Cormet Enjoy the Good Life B.V. uitgegroeid tot marktleider op het gebied van campuscatering. Met ruim 150 locaties en 600 medewerkers is Cormet de onbetwiste specialist op het gebied van onderwijscatering.

De focus van Cormet ligt op het realiseren van de juiste beleving en sfeer, gastgerichtheid, klantvriendelijkheid en een ambachtelijk aanbod, met aandacht voor duurzaamheid en een gezonde leefstijl.

Cateraar Cormet uit Hem komt in Italiaanse handen
To Top