Westfriesland

Deen Vastgoed start bouw Middenblok Raadhuisplein Hoogkarspel

HOOGKARSPEL – Op donderdag 1 juni hebben wethouder Vincent Reus, Fons Deen van Deen Vastgoed en Hans Kröger van woningstichting Het Grootslag het startsein gegeven voor de bouw van het Middenblok aan het Raadhuisplein. Het gaat om een 4-laags gebouw bestaande uit bedrijvenunits op de begane grond met daarboven twintig huurappartementen. De verwachting is dat de bouw één jaar in beslag neemt.

Het gebouw is ontworpen door TPAHG Architecten uit Hoorn en past volgens de opdrachtgevers qua architectuur goed bij de andere gebouwen rond het Raadhuisplein, waaronder het gemeentehuis. Deen Vastgoed verhuurt de winkels. Woningstichting Het Grootslag verhuurt de appartementen. Aannemingsbedrijf Wit Wognum is de aannemer.

Het gaat om twintig driekamerappartementen die grotendeels verhuurd worden in de sociale huursfeer. Toewijzing van de huurappartementen gaat via het regionale toewijzingssysteem; in de loop van 2018 adverteert Het Grootslag de woningen en kunnen belangstellenden reageren. De appartementen zijn niet gericht op specifieke doelgroepen.

Gevolgen bereikbaarheid

De bouw heeft lichte gevolgen voor de bereikbaarheid van het centrum. Er zullen tijdelijk vijf parkeerplaatsen minder beschikbaar zijn vanwege de bouwactiviteiten. Ook zal het centrum wat drukker zijn als gevolg van het bouwverkeer. Met de leveranciers van bouwmaterialen is afgesproken rekening te houden met de schooltijden van de basisschool. Naast de kerk wordt op de parkeerplaats van de gemeente een strook gereserveerd waar aannemers hun busjes kunnen parkeren.

‘Centrumplan compleet’

Wethouder Vincent Reus is blij dat de laatste fase van start gaat: “Met de aanleg van het middenblok, is het centrumplan compleet. Met deze nieuwe huurappartementen voorzien we duidelijk in een behoefte. Het ontwerp is van hoge kwaliteit met veel aandacht voor energiebesparing. Daarnaast zorgt de komst van extra winkels in het centrum voor net dat stukje extra levendigheid.”

Deen Vastgoed start bouw Middenblok Raadhuisplein Hoogkarspel
To Top