Westfriesland

Interview genomineerden: Seed Processing Holland uit Enkhuizen

Still uit video Westfriesland in Bedrijf

HOORN – Donderdag 9 februari vinden het Westfriese Ondernemersgala plaats in schouwburg Het Park. De afgelopen weken plaatsten wij interviews met alle genomineerden. Deze serie wordt afgesloten met kandidaat voor de Rabobank West-Friesland Méér Prijs Seed Processing uit Enkhuizen. Naast Knipping en Autobedrijf Peter Ursem strijden zij om de titel voor Westfriese bedrijven die meer dan 10 jaar actief zijn.

Seed processing

Het bedrijf Seed Processing kent een geschiedenis vanaf 1967 toen Van Dok en De Boer en Enkhuizen in de binnenstad een bedrijf hadden in metaalbewerking. In de tijd ging het bedrijf zich meer toeleggen van constructie naar zaadmachines. Eind jaren ’80 groeide het bedrijf verder en ook buiten de Nederlandse grenzen. Er werd gekozen om de naam aan te passen naar een internationale uitstraling; Seed Processing. In 2002 stapte de eigenaren uit het bedrijf en namen drie personeelsleden het over.

Drie jaar later in 2005 werd het bedrijf uitgebreid naar 5 eigenaren waaronder Arjan Kunst. Waar de rest van het bedrijfsleven in 2011 nog een moeite had met ondernemen groeide Seed Processing alleen maar harder in omzet en klanten. Azië en Amerika weten het bedrijf in Enkhuizen te vinden en plaatsen bestellingen. In 2017 resulteert dat in een personele omvang van 60 FTE, samenwerking met 55 toeleveranciers en een omzet van verwachting voor dit jaar van 9,5 miljoen. Een mogelijke overwinning zou het feestjaar 2017 waarin het het 50-jarig jubileum gaat vieren nog groter maken.

Interview

In de uitzending van Westfriesland in Bedrijf van zaterdag 4 februari waren Arjen Kunst (directie) en Ernst Bolhuis (marketing/sales) aanwezig om met presentator Alex Gitzels te praten over het bedrijf, de nominatie, Seed Valley en de groei ambities.

Westfriesland in Bedrijf Radio

Deel 1: Groei van het bedrijf van start in 1967 tot aan 2017.

Deel 2: Belang Seed Valley, Innovatie het 50-jarig jubileum en (internationale) groei

Interview genomineerden: Seed Processing Holland uit Enkhuizen

To Top