Westfriesland

Interview over Ondernemend Onderwijs #Jong17

Zaterdag 25 februari was Sylvia Bakker van Prodico te gast in het ondernemersprogramma Westfriesland in bedrijf op Radio Hoorn. Een gesprek over Jong 17 een junior ondernemersgame voor de middelbare school met de finale op 20 april 2017 in Schouwburg Het Park in Hoorn.

“De Nederlandse economie heeft voor nu en in de toekomst gezonde ondernemersgeest nodig; onze concurrentiekracht is van cruciaal belang voor toekomstige welvaart. De basis voor ondernemerschap wordt op school gelegd,” aldus de organisatie op de eigen website.

Initiators

Jong17 is een initiatief van ProDiCo en Rabobank West-Friesland. Professionalisering door Didactiek en Coaching aan elkaar te koppelen is de drijfveer voor Sylvia Bakker van ProDiCo. Niet alleen ‘wat’ maar ook ‘hoe’. Sylvia begeleidt docenten om het optimale uit hun acties te halen, begeleidt teams bij ondernemende projecten en bij veranderingen in het curriculum. Daarnaast helpt ProDiCo docenten om bedrijfjes op te zetten met leerlingen.

Finale

De finale is op 20 april 2017 in Schouwburg Het Park. Aan de wedstrijd doen 400 scholieren ofwel 85 teams mee. Na de halve finale blijven daarvan 22 teams over die door gaan naar de finale. Na de presentatie op de stands in de foyer van Schouwburg Het Park gaan de beste drie per categorie (Product, Idee en Maatschappij) in de finale op podium de strijd aan op het podium. Daar wordt de winnaar bekend gemaakt. De finale wordt gepresenteerd door Buddy Vedder, GTST-ster en danser.

“De avond is ook interessant voor ondernemers. Welke talenten en ideeën zijn er bij de scholieren in Westfriesland,” aldus Sylvia Bakker. Gratis kaarten voor de finale zijn te bestellen via www.jongwestfriesland.nl.

Interview

Luister hier naar het complete interview met Sylvia Bakker over #Jong17 uit het radioprogramma Westfriesland in bedrijf van Radio Hoorn.

To Top