Westfriesland

Nieuw netwerk Jong HOC voor jonge professionals

Foto Guillaume Groen

HOORN – Sinds 2016 wordt er gewerkt aan een nieuw netwerk voor jonge professionals. Het idee is ontstaan vanuit de netwerkclub HOC Hoorn en moet gaan zorgen voor verjonging en nieuwe leden. Inmiddels is de eerste activiteit geweest en wordt er hard gewerkt aan de huisstijl en het delen van de informatie via facebook en een nog te bouwen website.

Jong HOC is opgestart door Jolijn Herling en Pieter Plas. De indirecte aanleiding voor het idee waren de teruglopende aantallen bij netwerkclubs en dus ook bij HOC Hoorn in 2015. Gelukkig waren de aantallen in 2016 verbeterd, maar kreeg het idee van Jong HOC alle steun om te gaan starten.

“Het ledenaantal van de HOC moet explosief gaan groeien de aankomende tijd”

Doelstelling

Over de doelstelling is Pieter Plas, tevens ook bestuurslid van HOC Hoorn, duidelijk: “Het ledenaantal van de HOC moet explosief gaan groeien de aankomende tijd.” Een gezonde opbouw in leeftijd bij deze leden hoort daarbij. “We weten dat de ondernemers één voor één met pensioen gaan, dus zul je aan de onderkant ook weer doorstroming moeten gaan creëren.”


Jong HOC zit nu nog in de beginfase sinds de oprichting. Er wordt hard gewerkt aan de communicatie. Plas: “De facebookpagina is deze week online gekomen. Daarom kan men ook stemmen op ons nieuwe logo. We zijn dus nog echt in de opbouw.”

“Wij sluiten niemand uit”

Verschil

Maar wat is nu feitelijk het verschil tussen Jong en ‘Oud’ HOC? “In de basis zit er niet heel veel verschil in”, geeft Pieter Plas aan. Ook hoeft niet iedereen directeur te zijn van een bedrijf. “Wij kiezen voor jong professionals, waarbij wij niemand uitsluiten. De huidige leden hebben aangegeven graag ervaringen uit te delen met elkaar. Het sparren met leeftijdsgenoten is makkelijker, maar dat sluit niet uit dat het ook interessant kan zijn om met oudere ervaren ondernemers in gesprek te gaan.”

Activiteiten

Er is nog geen uitgebreide agenda met activiteiten. Maar gedacht moeten worden aan activiteiten voor kennisuitbreiding en netwerken. “Twee weken terug hebben wij bij de sportschool van ons lid Johan Tokkie gesport en 7 april staat er een kennissessie gepland met een externe spreker. Maar het kan ook zijn dat wij straks in de zomer op een vrijdagmiddag lekker op het terras gaan zitten op de Roode Steen.”

2018

Voor 2018 ligt de lat hoog. Men wil gaan groeien naar 100 deelnemers. “We hebben bewust niet gekozen voor leden, want je betaald geen lidmaatschap, maar neemt deel aan de activiteiten. Daarvoor ontvangen wij graag de input terug voor het organiseren van nieuwe activiteiten.”

Contact

Voor meer informatie wordt voor nu nog verwezen naar de website van www.hochoorn.nl. Voor direct contact kan worden gemaild naar jong@hochoorn.nl.

Interview

In de uitzending van Westfrieslandinbedrijf van 25 februari was Pieter Plas te gast om te vertellen over Jong HOC. Het gehele interview is hier nogmaals te beluisteren.

Nieuw netwerk Jong HOC voor jonge professionals
To Top